fbpx VW с две нови премиери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Женева 2017

VW с две нови премиери

 

На салона в Женева VW представи два нови модела, които през годината ще видим и в България. Новият Tiguan Allspace попълва нишата между Tiguan и Touareg, като предлага с 215 мм повече каросерийна дължина и със 109 мм по-дълго междуосие. Моделът вече има и опция за до седем места, като във верися с петима пътници обемът на багажникът е цели 760 литра.

Подобно на „класическия‘‘ Tiguan, Tiguan Allspace също се предлага с Onroad- и Offroad-изпълнение на предната част. Последното може да бъде комбинирано с „Offroad-пакет‘‘, който включва специална, достигаща до бронята подкартерна защита и задвижващия тракт на автомобила, предназначена за по-сериозни предизвикателства извън пътя. При поръчка на тази Offroad-версия ъгълът на атака отпред се подобрява с цели 7 градуса.

Инфотейнмънт системата „Discover Pro‘‘ въвежда за пръв път в Tiguan управление с жестове. Моделът се предлага с шест двигателя от 150 к.с. до 240 к.с. , а задвижването 4MOTION и DSG скоростна кутия са серийни при вариантите с над 180 к.с. Моделът ще бъде представен у нас през октомври тази година.

 

Другият премиерен модел е Arteon, Gran Turismo с пет врати, позициониран над Passat . Петместният Arteon cъчетава елементи от дизайна на спортен автомобил с елегантността и вътрешното пространство на фастбек. Серийните предни LED светлини се сливат с предната решетка и предния капак, оформяйки изцяло нов облик на предницата , Изключително дългото на фона на общата дължина на каросерията междуосно разстояние спомага за постигане на изключителен вътрешен простор в Arteon.
Зад големия заден капак се крие обширно и гъвкаво багажно пространство с обем между 563 и 1 557 литра
Шестте турбодвигатели (TSI и TDI) в гамата на Arteon предлагат диапазон на мощността от 150 к.с. дo 280 к.с. Върховите версии на двигателите TSI и TDI се предлагат серийно с трансмисии с два съединителя (DSG) и двойно предаване (4MOTION)
Допълнително оборудване с цифрови контролни прибори (Active Info Display) и инфотейнмънт система с 9.2-инчов екран и управление с жестове (Discover Pro).
Новите електронни системи за асистенция следят и реагират при ограничения на скоростта, завои и кръгови движения. Нивата на оборудване "Elegance" и "R-Line" предлагат разширени възможности за индивидуално оформление.