fbpx Япония има интерес към внос на българско пилешко месо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Япония има интерес към внос на българско пилешко месо

Япония проявява интерес от внос на българско пилешко месо, стана ясно от срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Япония у нас Макото Ито.

Найденов представи възможности за инвестиции в българското земеделие за японския бизнес. Страната ни има добри шансове за едно още по-добро и ефективно разширяване на сътрудничеството, след като лактус бациликус булгарикус е изключително добре познат и приет в Япония.

Японската страна е заинтересована от увеличаването на стокообмена, като прояви специален интерес към вноса на българско пилешко месо. Ще бъдат разгледани внимателно възможностите, ако сертификатите, издавани от българска страна, съответстват на санитарните изисквания, а качеството и цената на българското птиче месо са конкурентоспособни. В последните години по-голямата част от вноса на пилешко месо в страната е от Бразилия.

Една от най-атрактивните в момента възможности за разширяване на стокообмена между двете страни е в износа на вино за Япония. През последните години значително се променя начинът на живот на младите хора в страната и те започват да консумират много повече вино. В последно време страната внася не само френско и италианско вино, но и вина от Австралия, Чили, САЩ и Южна Африка. Там се търси разнообразието на пазара, и българското вино, особено червеното, би било много добре прието, ако успее да предложи високо качество, с което да конкурира другите вносители на пазара.