fbpx Япония има интерес към внос на българско пилешко месо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Япония има интерес към внос на българско пилешко месо

Япония има интерес към внос на българско пилешко месо

Япония проявява интерес от внос на българско пилешко месо, стана ясно от срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Япония у нас Макото Ито.

Найденов представи възможности за инвестиции в българското земеделие за японския бизнес. Страната ни има добри шансове за едно още по-добро и ефективно разширяване на сътрудничеството, след като лактус бациликус булгарикус е изключително добре познат и приет в Япония.

Японската страна е заинтересована от увеличаването на стокообмена, като прояви специален интерес към вноса на българско пилешко месо. Ще бъдат разгледани внимателно възможностите, ако сертификатите, издавани от българска страна, съответстват на санитарните изисквания, а качеството и цената на българското птиче месо са конкурентоспособни. В последните години по-голямата част от вноса на пилешко месо в страната е от Бразилия.

Една от най-атрактивните в момента възможности за разширяване на стокообмена между двете страни е в износа на вино за Япония. През последните години значително се променя начинът на живот на младите хора в страната и те започват да консумират много повече вино. В последно време страната внася не само френско и италианско вино, но и вина от Австралия, Чили, САЩ и Южна Африка. Там се търси разнообразието на пазара, и българското вино, особено червеното, би било много добре прието, ако успее да предложи високо качество, с което да конкурира другите вносители на пазара.

 

Facebook коментари