fbpx За една печеливша усмивка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За една печеливша усмивка

Замисляли ли сте се има ли алтернатива „грозната Бети” да получи една красива и привлекателна усмивка? А вие дали не сте от хората, които слагат ръка на устата си когато се смеят, защото зъбите са един от комплексите ви? И не завиждате ли на онази от рекламата с бисерните зъби, наредени като мъниста?...

Какво да изберем – изпиляването на емайла за фасети или металните брекети? Разбира се, тези методи имат своите индикации, но днес и на българския пазар се предлага едно друго решение. Пътят към красивата усмивка вече може да бъде извървян без брекети и метални дъги, без проблеми при хранене и почистване на зъбите.
Invisalign® е един огромен успех в ортодонтията и е метод, създаден, да се впише във вашия начин на живот

Системата постепенно коригира положението на зъбите и ни приближава до мечтаната холивудска усмивка, използвайки поредица от индивидуално изработени, прозрачни и почти незабележими, снемаеми шини – т.нар. алайнери. Изпитан като ефективност в клинични изследвания в редица университети и дентални практики по целия свят, Invisalign® открива нови възможности пред пациентите.

Как работи?
Invisalign® комбинира диагнозата и лечебния план на лекаря по дентална медицина с предимствата на 3D – компютърните технологии, за да премества поетапно зъбите, разполжени неправилно, използвайки поредица от индивидуално изработени прозрачни алайнери. Пациентите използват всеки комплект шини за минимум две седмици, 22 часа на ден, като преместването на зъбите става постепенно – седмица след седмица, милиметър по милиметър, докато бъдат постигнати желаните резултати.
Какви са предимствата?
- Невидими и прозрачни – алайнерите са почти прозрачни, така че никой не може да предположи, че изправяте зъбите си.
- Комфортни – с Invisalign ги няма металните брекети и дъги, които могат да причинят дразнене.
- Снемаеми – можете да сваляте вашите алайнери, когато се храните, пиете нещо различно от вода, можете да четкате зъбите и да използвате конец, така че вашата орална хигиена да бъде перфектна. По този начин се елиминиа рискът от развитие на кариес или пародонтално заболяване – зъбите и венците остават здрави, защото вие почиствате устната кухина отлично. Едно от големите предимства е, че при специални случаи и по време на вашите бизнес ангажименти, вие можете да свалите шините, след което като ги поставите обратно, те продължават действието си.
- Ефективни – още преди да е напълно завършено лечението с Invisalign, подреждането на зъбите ви ще се подобри и вие ще започнете да се наслаждавате на предимствата на красивата усмивка

Пациентите имат възможност визуално да видят виртуализиран собствения им план на лечение преди започването на терапията и да добият представа как ще изглеждат зъбите и усмивката им след завършване на лечението, както и всеки междинен етап.
Продължителността на лечението с Invialign зависи от конкретните нужди на пациента и е различно при всеки случай. Обикновено времето да се сдобиете с желаната усмивка е между 6 и 18 месеца.

Системата Invisalign e изключително подходяща при възрастни пациенти, но е приложима и при тийнейджъри, които вече имат пробили 7-ми зъби.

Каква е последователността при работа?
В дентална практика е прието и се работи в една стандартизирана последователност от етапи, които гарантират качество и предсказуемост на резултатите.
- След като пациентът вече е взел решение да се лекува, се снемат отпечатъци от двете челюсти и регистрати на захапката.
- Правят се необходимите рентгенографски снимки, както и фотоснимки в различни проекции.
- Цялата тази информация се изпраща във фирмата Аlign Technology, като след нейното обработване, се изготвя филм, който да демонстрира на пациента какъв ще бъде крайният резултат, както и различните междинни етапи от подреждането на зъбите.
- Веднъж след като бъде одобрен резултатът, във фирмата се изработва комплектът алайнери, необходим за лечението на конкретния пациент.
Оказва се, че никога не късно за красива усмивка! Повече от един милион души по света вече се усмихват по-уверено, благодарение на Invisalign.

В заключение е важно да кажем, че наред с красивата усмивка, ние печелим ползи за здравето ни:
- По-здрави венци – клиничните изследвания показват, че когато зъбите са правилно подредени, венците прилягат плътно и точно в шийките на зъбите, липвса зачервяване и оток, тъй като пациентът може да почиства много добре.
- По- лесно почистване – едно от най-ценните качества на Invisalign е възможността зъбите да се почистват добре, без да има метални брекети или дъги, без да се задържа допълнително плака.
- Подобрено е дъвченето и говора.