fbpx За трета година Ford Kuga е най-продаваният plug-in хибрид Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

За трета година Ford Kuga е най-продаваният plug-in хибрид Европа

Kuga Plug-in Hybrid е най-продаваният plug-in хибриден автомобил в Европа (PHEV) през 2023 г. Това е третата поредна година, в която семейният SUV – който може да се движи с нулеви емисии в режим на електричество оглавява класациите за продажби на PHEV в Европа.

Данните сочат, че Kuga Plug-in Hybrid води класацията и изпреварва с 25% повече продажби следващия в класацията. Нов Kuga Plug-in Hybrid беше представен преди седмица и е най-добрата конфигурация на модела досега.

Новият модел ускорява по-бързо и вече може да тегли до 2100 кг. – по-добре от всяко друго превозно средство в този клас.  Прави пътуванията по-комфортни с технология, която може да забавя автоматично при завой, кръгови кръстовища и изходни рампи по маршрути със сателитна навигация5, предлага 360-градусова камера, която може да покаже цялостен изглед на автомобила на 13,2-инчов централен екран при паркиране.

Новият модел е по-свързан от всякога. Информационно-развлекателната система SYNC 4 интегрира смартфони с безжични Apple CarPlay и Android Auto,  предлага 5G свързаност и дори има вградена Alexa като стандарт.

Разбира се, собствениците все още могат да зареждат батерията, като я включат в зарядна станция или захранваща точка. Захранването на батерията може да осигури до 69 км изцяло електрически пробег с активиран режим EV Now  или да спомогне за по-добър разход на гориво при пътувания на дълги разстояния.

Най-продаваният Plug-in Hybrid в Европа се произвежда в завода на Ford във Валенсия, Испания. Новата Kuga влиза в продажба този месец.