fbpx Започна изложение за мотори | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започна изложение за мотори

Над 160 двуколесни звяра на 18 световни марки ще бъдат изложени в следващата седмица по време на Sofia MotoRing Expo. На 934 кв. м. в столичния Sofia Ring Mall са изложени най-сензационните мотори, скутери и аксесоари на Peugeot, Honda, KTM, Kawasaki, Harley Davidson, Yamaha, Suzuki, Piaggio, Gilera, Vespa, MV Agusta, Aprilia, Keeway, Ducati, Scrambler Ducati, Kymko, Moto Guzzi, Husqvarna.

 „Продажбите на нови мотоциклети бележат ръст през последните няколко години. За 2014 на българския пазар са продадени над 430 мотоциклета, което е с 2,5% повече от предходната година“. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров по време на откриването на най-голямото мотоциклетно изложение в България - Sofia MotoRing Expo.

„Тази тенденция е в потвърждение на засилващите се позиции на страната ни не само като предпочитана дестинация за инвестиции в автомобилната индустрия, но и като потребител“, отбеляза зам.-министър Петров. По негови думи най-търсени продължават да бъдат скутерите с 50-кубиков двигател. Сред големите мотори най-предпочитани за 2014 г. са тези с обем на двигателя между 500 и 1000 кубика. Категорията над 1000 куб. см. също бележи плавен ръст на продажбите.

По време на изложението зам.-министър Петров подчерта, че производството на части и компоненти за автомобилната индустрия у нас в последните години нараства. Секторът е сред тези с най-голям потенциал за развитие, а в него работят повече от 100 международни и местни компании.

По негови думи през изминалата година са открити няколко инвестиционни проекта, свързани с автомобилната индустрия, и по-специално в Индустриалната зона в Божурище, където Берр-Хела Термоконтрол започна успешно производството на климатични системи за водещите световни автомобилни марки.

„България предлага благоприятна среда за привличане на инвестиции в сектора. Страната ни поддържа макроикономическа и финансова стабилност. Географската й близост до основните пазари на Западна Европа също я правят предпочитана инвестиционна дестинация“, каза още зам.-министър Петров. Той допълни, че към момента има заявен интерес към индустриалните зони във Видин и Божурище и от други инвеститори, свързани с автомобилната промишленост.

По време на изложението г-н Лъчезар Буюклийски, представител на Съюза на вносителите на автомобили в България благодари на Министерство на икономиката, че през последните няколко години се обръща повече внимание на това какво се внася и как се регистрира, с което до голяма степен се намалиха и инцидентите на пътя.

В заключение зам.-министър Петров заяви, че в България моторът не е просто средство за придвижване, а начин да се справим със стреса и да изразим своя индивидуален стил.

 

Вносителите са подготвили томбола и страхотни подаръци за посетителите, като входът е безплатен. Посетителите могат да со забавляват и на уникален мото-симулатор.