fbpx Започна първият по рода си Powers Summit - българската среща на върха | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започна първият по рода си Powers Summit - българската среща на върха

Стартира официално първия по рода си Powers Summit, срещата на върха, която цели да обедини колективната интелигентност на страната в прозрачен и открит диалог.

Срещата между бизнес, власт, наука и медии ще постави прагматично проблеми в секторите Образование, План за възстановяване и зелена сделка, Устойчиво развитие, Здравеопазване, Финтех и киберсигурност и Предприемачество  и ще дефинира решения и нужните действия от страна на държавата за постигането им. 

Събитието беше открито от Гергана Паси, президент на Дигиталната национална коалиция, която благодари на всички партньори на събитието, както и на политиците, които днес заемат ролята на слушатели едва 18 часа след встъпване в длъжност.

Д-р Пламен Русев (на снимката) благодари на всички присъстващи и техните екипи за присъствието. Той отбеляза, че почти всички парламентарни партии участват в дискусия, освен тези, които не притежават зелен сертификат. 

Пламен Русев отбеляза, че България не е самотен остров, а скачен съд и трябва да бъде част от вълните на иновации и технологии. Мисията на Powes Summit е да обедини колективната интелигентност, за да гарантира по-добър живот за поколения напред.

Кирил Петков - първо официално участие като Премиер след гласуването на коалиционното правителство

Специален гост на събитието беше Кирил Петков. За министър-председателя това е първо официално участие след гласуването на коалиционното правителство. Кирил Претков подчерта, че в думата “държавен служител”, основна важност има частта “служител”. Оттук нататък държавата има единствено роля да помага на младите и да инвестира в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес ще бъдат лидери на пазарите на труда до 2080г. Кирил Петков сподели, че първата му заповед днес ще бъде да вдигне нивото на ваксинация и ще задължи наличието на зелен сертификат в Министерски съвет. Оттук нататък той се надява диалогът между властта и бизнеса/науката да бъде постоянен.