fbpx Конкурсът „Таланти на бъдещето“ отличи 20 ученици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Конкурсът „Таланти на бъдещето“ отличи 20 ученици

Конкурсът „Таланти на бъдещето“ отличи 20 ученици

Конкурсът „Таланти на бъдещето“, отличи 20 перспективни ученици със забележителни постижения и умения в областта на математиката и информатиката. Паолина Гаджулова (Пловдив), Слав Славчев (Благоевград), Димитър Рангелов, Даниел Атанасов и Александър Чергански (София) са петимата младежи, които бяха наградени със стипендии от eMAG l размер от по 3000 лв., за да развият таланта и амбицията си. Останалите 15 финалисти също получиха заслужено признание – таблети от онлайн магазина.

Паолина от пловдивската математическа гимназия ОМГ „Акад. Кирил Попов“ е млад изследовател, балансиращ между състезателната информатика и изследователската информатика и математика. Слав от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, Благоевград, е изявен програмист с предприемачески дух и потенциал на лидер. Третият стипендиант в конкурса – Димитър от СПГЕ „Джон Атанасов“, София, е талантлив изобретател и спечели журито с уменията си в сферата на роботиката и информатика. Даниел от СМГ „Паисий Хилендарски" мечтае да стане програмист, а националните и международни успехи по информатика ще са добра основа за това. Последният талант, награден със стипендия от 3000 лв. от eMAG, е Александър също от СМГ „Паисий Хилендарски", който е международен състезател по математика и иска да участва в разработването на новите технологии на бъдещето.

В образователния конкурс „Таланти на бъдещето“ участваха стотиците талантливи ученици с постижения и възможности за развитие в областта на математиката и информатиката. Учениците представяха над 40 населени места в страната, като най-много регистрации имаше от София, Пловдив, Шумен, Бургас и Хасково. Над 90% от участниците в организирания от онлайн магазина eMAG проект представиха дипломи или сертификати от национални или международни турнири.


 

Facebook коментари