fbpx Засаждат 30 дървета за 30 годишнината на Обзор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Засаждат 30 дървета за 30 годишнината на Обзор

Засаждат 30 дървета за 30 годишнината на Обзор

В Обзор засяват 30 дървета по повод 30 годишния юбилей от обявяването му за град. Всяко дърво ще си има име, съмволизиращо пътя, по който градът би следвало да върви. Дървета ще засеят всички обществени организации в Обзор - училище, детска градина, поща, пенсионерски клуб, клуб на инвалидите и др. Пред всяка дърво ще бъде поставена табелка с неговото наименование. Символично дърветата ще изпълняват и желания, коментират инициаторите от кметство Обзор. Завързано конче по клоните, например, ще носи здраве. Ако някой има нужда от пари, може да помоли дървото на изобилието за помощ, а на дървото на любовта, което ще бъде засято от родените в годината на обявяването на Обзор за град - 1984, влюбените ще имат възможността да завържат завинаги своята любов.

Дърветата ще са разположени в нов парк, който ще стига чак до морето. В парка освен алеята на дърветата с пожеланията, ще има тенис корт и велоалея. Най-голямата атракция в него ще е макет на Черно море с миниатюри на забележителности от крайбрежието на България, Грузия, Украйна, Турция и Румъния – държавите с излаз на Черно море.

Тържествата, отбелязващи 30-годишнината от обявяването на Обзор за град, започнаха още на 26 август. Тяхната кулминация ще е на 5 септември, когато ще бъдат засадени и емблематичните дървета.