fbpx Национален ден на природните паркове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Национален ден на природните паркове

Национален ден на природните паркове

 За четвърта поредна година GLOBUL и международната природозащитна организация WWF организират съвместната си кампания за опазване и почистване на дивата природа в България – „Национален ден на природните паркове”.

Тази година инициативата ще се проведе на 9 юни, събота, в 11-те български природни парка- „Витоша”, „Рилски манастир”, „Златни пясъци”, „Врачански Балкан”, „Русенски Лом”, „Странджа”, „Шуменско плато”, „Българка” край Габрово, „Сините камъни” край Сливен, „Персина” край Белене и „Беласица”. Очаква се за пореден път хиляди доброволци от цялата страна да се включат в почистването на туристическите маршрути, обновяването на маркировката и местата за отдих, поставянето и възстановяването на информационни табели и изграждането на беседки в природните паркове. Благодарение на партньорството на ЕКОПАК, за първи път тази година в парковете „Витоша”, „Врачански балкан” и „Русенски Лом” е организирано и разделно събиране на пластмасови отпадъци.

Организаторите от WWF и GLOBUL ще осигурят всички необходими принадлежности за почистване (найлонови ръкавици и чували), а на някои места е осигурен и транспорт за желаещите да се включат. След приключване на почистването, всички доброволци по места участват в томбола с различни награди - тениски, значки и еко чанти от рециклиран винил, използван при миналогодишната рекламна кампания на инициативата.