fbpx Връчиха престижните призове "Златна изба" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха престижните призове "Златна изба"

 

Винарска изба  Катаржина Естейт спечели „Златната изба на България“ за 2018 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“. Големият кристален приз на сайта exporter.bg беше връчен от Лъчезар Борисов – заместник-министър на икономиката.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Шато Бургозоне. Те получиха кристален приз от ръцете на Момчил Ройнев, прокурист на Българска агетция за експортно застраховане.

Официалната церемония по връчването на ценните призове се състоя в Клуб Перото – НДК. Конкурсът „Златната изба“ се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.

Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюваха две изби -  Moet & Chandon и Stobi Winery.  Те получиха ценния приз от Сашо Чакалски, член на Надзорния съвет на Топлофикация София.

 

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласоовете на читателите на exporter.bg.

Именно те влязоха в трудната роля на жури. В продължение на 1 година те гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни.

За трети път тази година беше връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Това отново стана с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.

Enira на Винарска изба Беса Валей е носителят на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино. Те получиха ценния кристален приз от Лъчезар Борисов – заместник-министър на икономиката.

Тази година беше връчена първата „Златна изба“ за предпочитана марка българска ракия. И победителят бе Ракия Пещерска на VP Brands International. Награда им бе връчена от Лъчезар Борисов – заместник-министър на икономиката.

Още девет български изби допълниха Топ 10 в класацията на exporter.bg и бяха отличени със специален диплом „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“. Това са: Винарска изба Меди Вали, Винарна Орбелия, Винарска изба Марвин, Винарска изба Либера Естейт, Винарска изба Вила Мелник, Винарска изба Синтика, Винарна Братанови, Винарска изба Едоардо Миролио и ЛВК Винарска изба Брестовица.

Те станаха призьори в ожесточена конкуренция между 130 от най-успешните български изби от малкия и средния бизнес, които предлагат продукцията си на винения пазар  у нас и в чужбина.