fbpx Зимната ситуация в страната постепенно се стабилизира | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Зимната ситуация в страната постепенно се стабилизира

Зимната ситуация в страната постепенно се стабилизира

Ситуацията в страната се постепенно се стабилизира. Населените места без електричество към 13.30 часа днес са 607, а за отстраняване на авариите работят общо 675 екипа от трите електроразпределителни дружества. В готовност да се включат са и екипите на „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД. Най-усложнена остава обстановката в Североизточна България, където работи електроразпределителното дружество „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“. Там общо 499 населени места (136 хил. абонати) са без електрозахранване, а за отстраняването на авариите са ангажирани 400 екипа на дружеството.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ населените места без захранване са 33. По данни на електроразпределителното дружество 360 екипа работят за възстановяване на нормалната обстановка.

На територията на „EVN- Електроразпределение“ без електрозахранване са 75 населени места, или около 20 хил. абонати. 133 екипа на електроразпределителното дружество работят за отстраняването на авариите.

Топлоелектрическите централи и АЕЦ „Козлодуй“ работят в нормален режим, „Мини Марица-Изток“ подават необходимите количества въглища.

Доставките на природен газ за страната са ритмични, а хранилището в Чирен към момента разполага с над 350 млн. куб. м. активен газ.

Министерството на енергетиката разполага с дежурен телефон – 02/926 32 94, на който денонощно могат да се подават сигнали, свързани с енергийната система на страната. 

Facebook коментари