fbpx Янислав Танков | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Янислав Танков

В сравнение със средно Европейските нива по отношение на онлайн търговията, нещата в България не са розови. Все пак светлина в тунела е трайната експоненциална тенденция на нарастване.
 Винаги когато се прави аналогия в разговорните среди между така наречения „Запад“ и България се споменава някакъв времеви период, с който ние обикновено изоставаме. Всички сме чували фрази като „Те са поне 15 години напред…“ или „Още 10 години ни трябват за да ги настигнем…“.
Въпросът как да продаваме повече стои пред всеки мениджър и неговият отговор не е лесен, а всъщност се състои от множество действия за постигане на заветната цел. Има обаче едно основно правило и то е много просто – печели този, който продава това, което търсят потребителите.
Подзаглавие
туризъм, онлайн, маркетинг,
Турбулентността в развитието в световната икономика от последните месеци, в противовес с отминаващата ера на цикличността, изправиха туризма в България пред доста сериозни проблеми, свързани с продажбите и приходите най-вече поради глобалния характер на този тип бизнес.
Подзаглавие
Туристическият бизнес не е това, което беше
Вече повече от година от както в световен мащаб се заговори за икономическа криза и туристическият бранш в България усети на гърба си последиците и негативните прояви от нея. Студеният душ бе още по-отрезвяващ на фона на цифрите през последните години показващи бурния растеж на индустрията макар и донякъде свързан с бума в „имотната авантюра” и усещането за безпроблемно бъдеще в сектора довели сериозни инвестиции в туристически проекти.
Предизвикателствата на кризата и глобализацията в нейния икономически аспект докараха много главоболия на голям брой маркетингови мениджъри. Те са принудени като еквилибристи да балансират орязаните маркетингови бюджети от една страна с изискванията на инвеститорите и предприемачите за печалби, чрез повишаване на пазарния дял или търсене на нова възможност за диверсификация. Това уравнение обаче се състои от променливи в право пропорционална зависимост, което означава,