fbpx чипове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Една от десетте най-големи компании за производство на чипове в света планира да започне сътрудничество с български научни институции за развойна дейност и обучение на висококвалифицирани кадри.
Как да бъдат по-успешни заедно българският и нидерландският бизнес коментира посланикът на Кралство Нидерландия в България Негово превъзходителство Симон ван дер Бург с екипа на Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Инж.
Големите компании за чипове прогнозират ограничени нарушения по веригите за доставки на чипове заради руско-украинската криза благодарение на запасите от суровини и диверсификацията на снабдяването, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.
Европейската комисия представи днес предложение, свързано с развитието на европейското производство на полупроводници. Предвижда се до 2030 г.
Светът е гладен за продукти, свързани с чипове, но се очакват забавяния и през 2022 г. - докато предлагането настигне нарастващото търсене.
44% от потребителите по света ще купят разкрасителен продукт като коледен подарък, а в много от тях се използват чипове. Прогнозите са, че настоящата полупроводниковата криза ще продължи чак до четвъртото тримесечие на 2022 г. Чиповете, известни още като полупроводници, разполагат с милиарди транзи