fbpx избрано | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
В над 80% от организациите или нямат политика за поддържане на контакт със служителите в дългосрочно отсъствие, или не се свързват с тях. В по-голяма част от компаниите това е оставено като решение на прекия ръководител под формата на препоръка за контакт.
С 4% се е вдигнал делът на хората, които вярват, че щастието зависи от самите нас (42%), спрямо 38% през 2018 г. Това показват резултатите от проучване на агенцията за маркетингови проучвания – BluePo!nt. „Щастливият човек е в най-голяма степен здрав, обичан и се радва на малките неща.
Ръст от 4.7% отбелязва България в броя заявки за получаване на европейски патент, сочат официалните даннни на Патентния индекс за 2022 г. В същото време Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ отчита рекорден обем апликации за последните 10 години – над 193 000.
Започва седмица, която ще разкрие доста възможности и нови работни хоризонти особено пред огнените зодии ОВЕН - ЛЪВ - СТРЕЛЕЦ ОВЕН /21.03 - 20.04/ Седмицата ще поднесе за вас реални възможности за добри и успешни инвестиции. Чудесно време е за обучения, курсове и преквалификации.
Винарска изба Вила Мелник спечели „Златната изба на България“ за 2022 г. Голямата награда в конкурса на exporter.bg се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.
Часът на Земята е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на планетата. След броени часове тя ще стане факт за 16-а поредна година в повече от 190 държави, сред които и България.
През последните седмици институционалното и обществено внимание е силно фокусирано върху цените на хранителните стоки и дейността на големите хранителни вериги.
Yettel и CETIN България сключиха 10-годишен договор за доставка на електроенергия от възобновяеми източници с Електрохолд.  Основна част от потреблението на двете компании ще бъде осигурена от 123 MW фотоволтаична централа, която предстои да бъде завършена през пролетта на 2023 г.
През изминалата година се наблюдава висок скок в общата ангажираност на служителите в България с цели 77% (спрямо 67% за 2019 година).
Очаква ни динамична седмица, в която е добре да не прибързваме с нови сделки, проекти, бизнес отношения с хора от чужбина. Четете обстойно всичко, което подписвате! ОВЕН /21.03 - 20.04/ Очертава се динамична и предизвикателна седмица пред вас.