fbpx Петя Мурути - Дерзайте, чудеса стават всеки ден! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Елегантна, грацилна, стилна, уверена. Петя Мурути предизвиква винаги възхищение, не само заради прекрасната си визия, заради която получава и титлата „Булка на годината 2021“, но и заради изключителния си перфекционизъм в работата, отдаденост към всеки ангажимент, душевна красота и финес, които излъчва, когато си до нея. И смятам, че всичко това трябва да го споделим с повече хора, а Петя няма против.

Затова отваряме покрива на един от най-впечатляващите автомобили - роудстъра Mercedes SL, който също приковава погледите с чувственото си присъствие, изключителен комфорт и неустоим дизайн. Готови сме да потеглим с разказа на Петя…

текст - Ина Георгиева

Животът е история, която пътува

Моята скорост не е се променяла от както съм на този свят. Винаги добре организирам времето си, защото то е „нещото“, което никога не ми стига. А и никога не знаем колко още време имаме… Животът тече от вътре навън. Той е огън, изобилие от слънца, звезди, събития, обич и вяра. История, която пътува. Житейската ми философия е променена и се променя във времето. Моля се да живеем в един по-добър свят, с повече ценности и морал, с повече отговорност, вяра и добродетели. Старая се да прекарвам повече време със семейството и близките ми хора, това е приоритет за мен. Обожавам детето ми, съпруга ми и семейството ми.

Мечтите, които се сбъдват

Като дете мечтаех да стана адвокат и вярвах в тази мечта. Имах детски куфар с печати, по мой спомен с различни животинки на тях. Те бяха любимото нещо, с което си играех. Раздавах листчета с тези печати на всички вкъщи и си правех адвокатски документи. И така стана, че завърших и магистратура по „Право“, заедно с другите специалности. Започнах трудовата си кариера като държавен служител и имам редица сертификати и грамоти от различни държавни учреждения, комисии и програми. Участвала съм в много проекти и натрупах много познания и опит. Но винаги съм искала да работя с пълния ми потенциал и сама да управлявам времето си. Вярвам в себе си, зная какви качества и умения притежавам и това винаги ми е давало увереност и кураж. Затова и стартирах собствен бизнес.

Ден, който понякога продължава 15 часа

Собственик съм на една от големите компании за билборд реклама в България - „ДМД Консултинг“ ООД. Фирмата притежава повече от 250 броя билбордове, тип „Пиза“ и мегаборди, разположени по магистралите и републиканските пътища на България. Външната реклама, най-често билборд, е един от основните канали за реклама с повече от 83% пазарен дял. Тя достига до потребителя извън неговия дом (в контраст на медийната реклама, печатната и интернет реклама ). Рекламата извън дома е насочена към потребители, които са на път. Така брандът или продуктът непрекъснато е на вниманието на потенциалните клиенти, което се постига именно чрез нашите билборд съоръжения, локализирани по цялата републиканска пътна мрежа и магистралите. И с удоволствие ще споделя каква е силата на този вид реклама, която всеки вижда ежедневно.

Билборд присъствието покрива широка целева група и има ниска стойност спрямо броя виждания (по данни на КАТ през лятото се движат 5 555 000 коли). Отлична възможност е за рекламиране на локален бизнес и налагане на нова марка, продукт, програма. Рекламата е видима 24/7. 80% от възприятието е с очите – не можеш да си затвориш очите докато пътуваш, нали? Освен това, този вид реклама е издръжлива е на метеорологичните условия – платната са направени от немски 3-М висококачествен промазан винил. Харесвам работата си и често работя дори повече от 15 часа на ден. Аз съм перфекционист в работата си и държа на индивидуален подход към нашите клиенти, защото когато предлагаш такова голямо национално покритие, трябва да изпипаш до най-малък детайл цялата кампания.

Удовлетвореността на нашите клиенти и техните успехи са стимул и моята най-голяма награда за усилията ми. Това ме кара да продължавам напред с още по-голяма скорост. Моето мото винаги е било да давам максимум от себе си, а резултатите и постиженията след това сами идват.

Истинската красота е нашата женственост

Истинската ни красота се крие в нашата женственост. Тя ни прави дами и именно представителки на нежния пол. Разбира се, подкрепена с образование и успехи в това, което умеем да правим. Смятам, че жените са по-креативни и по-лесно намират решения и концепция за нагласа към обществените и икономически промени. Било то финансова криза, корона вирус, криза или други обществени и икономически фактори, пред които сме изправени днес. Като жена, която сама управлява живота си, знам, че има и други като мен в нашето общество и се надявам да стават все повече.

Повече от съпруг и съпруга

Моят съпруг Христос Мурутис заема изключително важно място в живота ми. Той е човекът, който ме подкрепя безусловно във всичко, което правя. Благословена съм да имам точно него. И всъщност ние не сме само съпруг и съпруга, а и приятели, и бизнес партньори. Мисля, че това е прекрасно.

След големия плач, идва новият ден

Мисля, че всеки от нас плаче. Това е човешко качество и няма нищо неудобно в сълзите. И както обичам да казвам, след големия плач, идва новият ден. Тогава е време да сложиш усмивка и високи токчета, и да продължиш напред, с високо вдигната глава.

Светлина дори и в тъмното

Светът има нужда от хора, които светят, дори в тъмното. Такива, в чиито думи да има мъдрост, а в делата им – справедливост. Да тежат на мястото си, да бъдат пример, да вдъхновяват и възхищават. Такива, чийто дух е непримирим и неукротим. А сърцето – нежно и топло, като прегръдка. Чийто ум е шумен, а говорът – тих. В очите им плам да има, а в ръцете им – обител. Да можеш в огъня да влезеш заради тях. Да те изпълват с вяра и устрем. Да ти се иска да ги преоткриваш и да се учиш от тях. Такива, които нямат нужда от последователи, а от откриватели. Които не ти показват път, а хоризонт. Хора – висини. Леки като дъх, необятни като Вселена.

Стана поетично, но така аз виждам света, в който живеем.

снимки - Светослав Ханджийски