fbpx 10 съвета като тръгнете на път | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

10 съвета като тръгнете на път

Сезонът на летните ваканциите приключи, но традиционно хубавото време и празниците през месец септември също така предполагат много българи да тръгнат на път. Шофьорите често забравят за някои прости неща, които могат да им спестят много главоболия по време на дългите часове на шофиране. Сред най-често забравяните неща са слънчевите очила, напитките и музикалните дискове. Goodyear състави списък с 10-те неща, които задължително трябва да имате в колата си, когато се отправяте на дълъг път.

1. Слънчеви очила: Всички шофьори са изпадали в ситуацията да търсят очилата си докато управляват автомобила. Те са важен елемент от комфорта на шофьора, а и имат отношение към сигурността, когато се шофира към по-слънчеви дестинации, затова управляващия автомобила трябва да има постоянен и лесен достъп до тях.

2. Музика: Пътуването на дълги дистанции обикновено означава, че да се намери подходящата радио станция с предпочитаната музика може да се превърне в кошмар. Колекция дискове с любима музика или медиа плейър ще спестят много излишно напрежение и ще разнообразят атмосферата по време на пътуването.

3. Напитки: Водата или различните освежителни напитки също допринасят за бодрата атмосфера в колата. Със запасяването с разхладителни напитки предварително ще избегнете и плащането на едно малко състояние за това по пътя.

4. Портфейл с кеш и кредитни карти: Той винаги трябва да ви е под ръка. Не само, защото така ще се чувствате по-спокойни, че една част от личното ви имущество ви е под ръка, а и защото нерядко ще имате нужда от бърз достъп до него, например при заплащането на пътни такси при пътуване в чужбина.

5. GPS и/или карта: Уверете се, че сте инсталирали вашия GPS предварително, това само ще ви спести излишни нерви. Опитите да го извадите от някоя чанта лесно може да се превърне в стресова ситуация. Ако използвате карта, проверете маршрута преди да тръгнете.

6. Торбички за боклук: Това е едно от най-пренебрегваните неща по време на пътуване на дълги разстояния. Без торбички за боклук колата ви много бързо ще се превърне сметище.

7. Комплект за първа помощ: Всяка кола трябва да има комплект за първа помощ. Проверете дали е там, където предполагате, за да не се окажете безсилни в случай на нужда.

8. Светлоотразителна жилетка: В повечето Европейски страни е задължително да имате такава в колата си и да я носите, ако имате аварийно спиране. Уверете се, че е на лесно достъпно място и не се намира „заровена” под багажа ви.

9. Камера и/или фотоапарат: На всички ни се е случвало да видим някой пейзаж, който ни се иска да заснемем, стига да намерим фотоапарата си.

10. Резервни ключове: Пазете ги в джоба си! Няма да сте първият човек, който е забравил ключовете на таблото на колата и тя автоматично се е заключила. Резервните ключове в джоба ви може да спасят пътуването ви от провал.