fbpx Българите се стягат за голямото великденско пътуване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българите се стягат за голямото великденско пътуване

Лондон и Рим ще бъдат най-посещаваните от българите дестинации този Великден. Това сочат данните на онлайн туристическа агенция eSKY.bg за закупените самолетни билети и хотелски резервации до момента. Анализът показва и цялостен ръст от 13,6% на пътуванията за празника, в сравнение с миналата година.

Тази година честването на католическия и православния Великден съвпада (20 април) и част от българите ще използват това, за да прекарат един по-различен празник извън страната. Следващото такова съвпадение ще бъде през 2017 г.И в двете големи европейски столици празникът е на голяма почит. В Италия Великден е един от най-големите празници изобщо. Най-популярното място e площадът и базиликата „Св. Петър“ в столицата, където десетки хиляди поклонници се стичат всяка година, за да наблюдават Великденската литургия, ръководена от папата.

На Великден в Лондон много популярен е т.нар. „Лов на яйца“ (Big egg hunt), където малки и големи се забавляват наравно, в търсене на скрити навсякъде из града яйца. Игрите са съпроводени с много награди и шоколад. Музеи, театри и галерии също са отворени за посещение по време на празника.