fbpx 13% ръст на реализираните нощувки в страната | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

13% ръст на реализираните нощувки в страната

За първото тримесечие на годината са регистрирани около 2,5 млн. нощувки, което е 13% ръст спрямо същия период на миналата година. 1,4 млн. от тях са реализирани от български граждани, което показва, че продължава възходящата тенденция в развитието на вътрешния туризъм. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалния старт на кампанията „Ние обичаме България“ в подкрепа на 100-те национални туристически обекта. На събитието присъстваха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева и зам.-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова.

Министър Ангелкова подчерта, че публично-частното партньорство е една от доказано добрите форми на сътрудничество. Тя посочи, че министерството вече е реализирало няколко успешни подобни проекта. Сред тях и рекламният клип с участието на седем холивудски звезди, настоящият Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“ както и кампанията "Мислиш си, че познаваш България", зад която застанаха редица известни публични личности. „Ценното в кампанията, която стартираме днес е че тя ще инвестира в някои от най-значимите ни културно-исторически забележителности и ще припомни на сънародниците ни колко важни са те за националното ни самосъзнание“, подчерта министър Ангелкова. Тя поясни, че в подкрепа на 100-те национални обекта в Онлайн регистъра на туристическите атракции, който Министерството на туризма създаде, за тях са направени връзки към Tripadviser, Google Maps и Wikipedia. Така желаещите да ги посетят ще могат за получат бърза и изчерпателна информация.

Инициативата за кампанията е на фирма Billa и цели набирането на средства за реставрацията на паметника Шипка чрез продажба на тениски с изображения на 100-те национални обекта и гала-концерт „Звезди пеят за България“ в зала „Армеец“ на 31 май.