fbpx 19 та световна среща на приятелите на CITROËN 2 CV | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

19 та световна среща на приятелите на CITROËN 2 CV

етикети

В Салбри, Франция посрещнаха близо 7 000 CITROËN 2 CV и производните му (Ami 6 или 8, Dyane, Méhari...) пристигнали от цял свят! Абсолютен рекорд за срещата, чието издание преди две години в Чехия събра 3 300 автомобила. Движението в района беше доста затруднено на 27 юли, в край на деня се оформиха около 80 км задръствания. За начало на фестивала беше избрана датата, на която през 1990 е произведен последния автомобил от модела 2 CV. Малкото градче, с 6 000 жители, мобилизира 350 доброволци, които да посрещнат близо 20 000 почитатели на 2 СV и хилядите посетители, които се очаква да дойдат до неделя.

Между класическите модели има стотици « Deudeuches », коя от коя по-креативни, като 2 CV, трансформирана в подвижна масичка за къмпинг, или пък друга, която е изцяло покрита с мокет, или още причудливата скулптура «2 CV Петел» ! Много почитатели от цяла Европа, от Нова Зеландия, Гана, Бразилия и от Япония са тук. Жителят на Токио, Атсуми Терасава, пристига от японския архипелаг с 2 СV Charleston от 1985, който е навъртял 202 832 км.

Освен концертите, предвидени да се състоят до неделя, още много и различни анимации ще забалвяват публиката, сред които и курс по механика, борса, за размяна и изключително впечатляващото състезание за сглобяване и разглобяване на 2CV!
Обособен е временен музей, който в който са показани 2 прототипа на 2CV от предвоенния период, събрани на едно място за първи път. Това е и възможност за посетителите да разгледат концептуалния REVOLTe, луксозна и високотехнологична реинтерпретация на 2 CV, както и шоу-кар DS3 WRC.

19тата Световна среща на Приятелите на 2 CV е организирана съвместно от Асоциация 2 CV Франция 2011, управлявана от Кристиян Курт и Amicale Citroën internationale (ACI), управлявана от Дидие Паржади.
Amicale Citroën internationale обединява 50 000 колекционери от целия свят (Япония, САЩ и т.н.), собственици на повече от 100 000 автомобила CITROËN, една от най-колекционираните марки автомобили на планетата. Само във Франция има повече от 150 клуба на почитатели на. ACI е официалния представител на клубовете на „ситроенистите” пред Марката. ACI финансира, с подкрепата на CITROËN, 19тата Световна среща на Приятелите на CITROËN 2 CV.