fbpx 5 причини да изберете телефон с OLED дисплей | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

5 причини да изберете телефон с OLED дисплей

Със своето невероятно качество на картината и високоефективна употреба на батерията на телефона, OLED дисплеят определено е сред най-важните фактори за крайният потребител, що се отнася до избора на мобилно устройство. С течение на времето, тези качествени дисплеи вече могат да се намерят в по-достъпни смартфони. Motorola е от брандовете, които отделят особено внимание на желанията на потребителите. Фокус за компанията е да направи технологиите достъпни, като пример за това са OLED дисплеите, които стават все по-важни за потребителите – и по отношение на качеството, и на цената.

Защо OLED дисплеят е толкова ключов при избора на смартфон?

От техническа гледна точка, OLED дисплеят представлява технология за излъчване на светлина, чрез използването на органични съединения на въглеродна основа. Под влиянието на електрически ток, тези съединения излъчват ярка светлина. Казано по-просто – OLED дисплеите са бъдещето на телефонните екрани, тъй като носят в себе си подобрения в почти всяка ключова област на мобилното изживяване.

Един от ключовите фактори при OLED дисплеите е, че нямат нужда от външен източник на светлина. Това води не само до много ниска консумация на ток, но и дава възможност за създаване на много по-тънки профили на дисплеите, в сравнение с тези използващи технологията LCD, които се нуждаят от бяло задно осветление.

Отвъд нещата, видими за очите, като например по-ясната картина на екрана, OLED екраните имат и още предимства, в сравнение с LCD дисплеите, които ви дават 5 причини следващият ви телефон да разполага с OLED дисплей:

  1. Много по-добро качество на картината и по-добър контраст. OLED дисплеите са по-ярки, имат много по-добри ъгли на видимост и позволяват по-висока честота на опресняване.
  2. Използват много по-малко енергия от батерията, за да функционират
  3. Дизайнът им е опростен, което позволява направата на по-тънки екрани
  4. По-лесни са за производство, което позволява да бъдат направени в различни размери
  5. Издържат повече и са по-дълготрайни

Нарастващата достъпност на OLED екраните е страхотна възможност за потребителите да подобрят мобилното си изживяване, наслаждавайки се на кристално ясна картина в смартфоните си.