fbpx 50 топ снимки на National Geographic в Бургас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

50 топ снимки на National Geographic в Бургас

50 от най-добрите снимки за всички времена на National Geographic пристигат за първи път в България. Пътуващата изложба ще гостува на Мол Галерия Бургас от 25 ноември до 16 декември и ще покаже невероятни попадения в запечатването на лица, места и мигове от световно-известното американско издание в неговата 125-годишна история. Сред тях са незабравимото „Афганистанско момиче” на Стив Маккъри (показаната тук), спиращата дъха снимка на Ник Никълс, изобразяваща приматологa Джейн Гудол и нейното шимпанзе, уникалният поглед към Мека на Томас Аберкромби и др. Фотосите, съставляващи експозицията, са подбрани от главния редактор на списанието Крис Джоунс.
Освен изложбата децата и младежите от Бургас и региона ще имат рядката възможност да се включат в състезание чрез създадени от тях арт инсталации и фотоси, обединени от темата „Моят град през моите очи”.
Децата от 2 до 6-годишна възраст ще се надпреварват чрез колаж, рисунка, арт инсталация с разнообразни материали и техники. Те могат да използват снимки, изрезки от пресата и всичко, което може да се намери у дома и навън:  листа, шишарки, пясък, пластмасови бутилки, парчета пла. По-големите – от 7 до 18-годишни, ще трябва да се вживеят като истински професионални фотографи и да заснемат това, което най-много ги впечатлява.
Конкурсът започва с откриване на изложбата „50 най-добри снимки на NG” и ще продължи до нейния край. Необходимо е снимките на арт инсталациите, рисунките, колажите или фотосите  да се публикуват в  тематичното приложение във фейсбук страницата на мола: www.facebook.com/Galleria.Burgas до 8 декември. Представените детски творби ще бъдат журирани чрез онлайн гласуване в периода между 9 и 13 декември.