fbpx Ако обичате кино, Sony Xperia 10 Plus е за вас! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ако обичате кино, Sony Xperia 10 Plus е за вас!

Ревю

Ако обичате кино, Sony Xperia 10 Plus е за вас!

Един от актуалните модели на Sony е Xperia 10 Plus, който веднага прави впечатление с по-дългия си екран. Ако сте киномани това е вашият вариант, защото съотношението на екрана е 21:9. Така картината, която виждате, е именно като на кино и е истинско удоволствие тази малка машинка да ви потапя в света на седмото изкуство. Въпреки, че е модел в средния клас, качествата, които притежава са достатъчно добри

 

Дизайнът на телефона е приятен, а конструкцията е от поликарбонатна пластмаса, която много добре дава усещане за метална. Хубавото е, че телефонът не се пързаля в ръката и въпреки, че е по-дълъг, трудно бихте го изпуснали. Стои много елегантно и в дамска ръка, именно заради тясното, издължено тяло.

 

Този нестандартен за смартфон формат със съотношение на страните 21:9, е всъщност формата, който се използва и в киното и на него са реализирани доста филми. Дисплеят е с диагонал 6.5“, резолюция Full HD+, а защитно покритие Corning Gorilla Glass 5. Доволна съм, че няма никаква драскотинка все още върху телефона, въпреки, че е тестови модел, което предполага не особено потребителско пазене. Яркостта е много добра, а ако предпочитате засилените цветове може да я увеличите лесно от падащото меню отгоре. И тъй като много хора буквално заспиват с телефона, нощният режим филтрира синята светлина и натоварва по-малко очите.

 
Две функции се оказаха много практични. Едната е разделеният екран, на който едновременно могат да се експонират две програми и да работиш едновременно и с двете. Другата е страничният панел, който се активира с двойно докосване на ръба на екрана, смалява го и изважда най-често ползваните приложения.

 

Тъй като много хора ползват телефоните най-вече като фотоапарати, Sony Xperia 10 Plus би свършил доста прилична работа. Основната камера е двойна с 12MP и 8MP сензори. Може да се направи и двукратно оптично приближение, обаче често снимките не са много добри тогава. При дневна и ярка светлина, могат да се постигнат отлични резултати, които могат да се мерят дори с някои премиум устройства (все пак устройството зад телефона има решаващо значение:). А с артистичният режим боке, направо може да се твори изкуство. Аз съм доволна от снимките, които направих с този телефон. При сумрак и по тъмно, но дори и при добро осветление, няма как да се постигнат качествени снимки. Освен това трябва и повече време за фокусиране. 

   

Батерията е с капацитет 3000 mAh и, което е много хубаво поддържа технологии за бързо и адаптивно зареждан. Както и при другите модели на SONY има режими за пестене за енергията, когато останат 15% процента заряд. Като всяка нова батерията дори и при сериозно натоварване издържа един дене. Ако не издевателствате върху телефона, със сигурност повече от ден и половина.

   

   
Основни характеристики:

-  Дисплей: 6,5“ Full HD+, IPS LCD, 21:9
- Чипсет: Qualcomm Snapdragon 636
- Памет: 4GB RAM, 64GB за съхранение, microSD слот
- Основна камера:
- 12MP, f/1.75, 1,25 μm, Exmor RS
- 8MP, f/2.4, 2x оптично приближение
- Предна камера: 8MP, f/2.0
- Свързваемост: LTE, Wi-Fi, A-GNSS, Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C, 3.5 мм жак
- ОС: Android 9 Pie
- Батерия: 3000 mAh
- Размери: 167 x 73 x 8,3 мм, 180 г

 

Facebook коментари