fbpx Алкохолът е лош шофьор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Алкохолът е лош шофьор

Стартира четвъртото издание на социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор”. Инициативата е част от дългосрочната социално-отговорна политика на „Каменица” АД, която се фокусира върху повишаване на информираността на обществото за рисковете от шофиране след употреба на алкохол. В подкрепа на това основна цел на „Алкохолът е лош шофьор” е да информира по въздействащ начин аудиторията за рисковете от шофиране в нетрезво състояние, да работи за промяна в нагласите и самосъзнанието на водачите и за повишаване на културата им на шофиране. В резултат на това, да съдейства за намаляване на броя на жертвите на пътя.

По време на събитието гостите имаха възможност да тестват уменията и реакциите си в управлението на автомобил, „шофирайки” чрез симулационната игра на Майкрософт –
X-Box Kinekt, предоставена от партньора на кампанията Майкрософт България специално за събитието. Заедно с това те използваха и специални „алкохолни очила”. Последните симулират наличието на 1.1 промила алкохол в кръвта и възпроизвеждат промяната на възприятията в това състояние – размазано виждане, забавени реакции, липса на реална преценка за ситуацията. X-Box Kinekt предизвика интереса на участниците, като освен атрактивно, “виртуалното шофиране” се оказа и полезно.

Тестове с „алкохолните очила” ще се проведат в София, Варна, Бургас, Стара Загора и Хасково - тази година кампанията разширява географския си обхват и за пръв път ще се състои в пет от най-големите градове в страната.
Да тестват алкохолните очила ще имат възможност всички желаещи, навършили 18 години. Тестовете ще се провеждат в централните локации на градовете, между 20.00 и 24.00 ч. По време на кампанията промоутърите на „Алкохолът е лош шофьор” ще призовават участниците, излезли с автомобил, да изберат представител от компанията си, който да не консумира алкохол до края на вечерта, така че да може да прибере безопасно приятелите си.
Тестовете ще стартират този уикенд, в петък (16-ти септември) и събота (17 септември), в София и Варна. На 23-ти и 24-ти септември “Алкохолът е лош шофьор” ще се проведе в София и Стара Загора, а в последния уикенд на месеца – на 30 септември и 1-ви октомври – в Хасково и Бургас.