fbpx Апокалипсис кога? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Софийска опера

Апокалипсис кога?

етикети

На 11 юни, от 19.00 часа, на сцената на Софийската опера и балет гостува Драматичен театър Кюстендил с постановката „Апокалипсис кога?”. Автори на постановката са Мирослав Милков, Йордан Колев, Тодор Карагяуров, режисьор е Борис Панкин. Сценографията и костюмите са на Петър Митев. Музика - Евгени Господинов. В главните роли са артистите Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова и Вяра Зайкова.

Наши дни. Човечеството се готви да се изправи пред поредната дата на Апокалипсиса – 21-ви.

Пиесата разказва, как мъж в разцвета на силите си, иска да се самоубие, за пореден път. Иван (Орлин Горанов) е българин, който има много кредити. Той копнее да намери смисъла в живота си, като трупа все повече нови вещи. Боряна (Диана Любенова) е неговият кретитен инспектор. Пътищата на двамата се пресичат, когато Иван се опитва за 38-и път да рефинансира кредитите си, за да си достави по Интернет жена от Сибир.

Християн (Мариан Бачев) е единственият син на Иван. Заклет будист, пламенен природо-защитник, той кръстосва страната – гаси горски пожари и ляга пред багери. Силно е влюбен в Ева – тяхна съседка. Ева е момиче, обсебено от страха за края на света. Тя пие по 20 успокоителни хапчета на ден. Заменя живота си с гледане на телевизия и дебне знаците за настъпването на Апокалипсиса.

Съдбите на четиримата герои шеметно се преплитат, когато изкушени от голямата награда, се записват за участие в най-новия ТВ риалити формат „Последните дни на едно семейство”. Спектакълът е професионален дебют на Вяра Зайкова – от ТВ реалитито „Star Machine”, “Етажна собственост” и „Сутрешен блок”.