fbpx Бизнесът подкрепя млади музикални таланти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът подкрепя млади музикални таланти

Водещата компания за експресен транспорт TNT България е официален партньор на най-големия класически концерт за годината у нас – Royal Classics. Ценителите на изящната музика ще имат възможност да се насладят на Кралския Концертгебау оркестър – Холандия, и на вълшебната цигулка на концертмайстора Веско Пантелеев-Ешкенази. Музикалният спектакъл ще се състои на 8 май от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК. Събитието е под патронажа на Н.Пр. Том ван Оорсхот - посланик на Кралство Нидерландия в България.

По покана на ТNT България, специални гости на събитието ще са 30 ученици и бъдещи виртуози от НМУ „Любомир Пипков“. Управителят на ТNT България Иван Василев изненада младите музикални таланти с безплатни билети за концерта по време на вдъхновяващата им среща с Веско Ешкенази през изминалата седмица.

„Като част от политиката на TNT за социална отговорност и в продължение на дългогодишното ни сътрудничество с посолството на Холандия в България, за нас е чест да сме партньор на това значимо музикално събитие. Пожелаваме на всички ученици от НМУ да постигнат и надминат успехите на Веско“, заяви Иван Василев.

„Веско е не само професионалист, но и човек, който умее да заразява с позитивното си поведение и любовта към музиката. За децата тази среща е свързана не само с хубав подарък, но и с личния контакт с музикант, чиито умения те се надяват да достигнат един ден!“, сподели Милка Митева, директор на Музикалното училище.

Самото събитие Royal Classics цели да насърчи младите музиканти, давайки им възможност за изява редом до световно признати виртуози. Ето защо на сцената ще бъде поканена младата цигуларка Вилияна Бобева, завършила НМУ „Любомир Пипков“, лауреат на повечето национални и международни конкурси в България и настоящ възпитаник на Университета по изкуства „Фолкванг“, Германия, със специалност цигулка. От името на Royal Classics ще бъде направено и дарение от 30 броя лъкове за цигулка на НМУ „Любомир Пипков” – София, от Риц Ивата, утвърден лютиер в Амстердам, който поддържа инструментите на музикантите от Кралски Концертгебау оркестър.