fbpx Аполония залага на нов младежки облик | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Аполония залага на нов младежки облик

Аполония залага на нов младежки облик

С напълно обновената си програма 34-тото издание на Празници на изкуствата Аполония ще заложи на нов облик и ще представи работата както на младите таланти в областта на изкуството, така и творчеството на утвърдени и добре познати артисти. Тази година Аполoния ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол и за пореден път ще покаже най-открояващите се постижения на българските творци през изминалата година.
Тазгодишното издание на Аполония ще бъде открито с концерт на Младежка филхармония „София“ при НМУ „Любомир Пипков“ с диригент Георги Патриков. Солистка ще бъде цигуларката Лия Петрова, носителка на първа награда от престижния конкурс за цигулари „Карл Нилсен“ в Дания през 2016 г. Концертът се осъществява със съдействието на Международно сдружение „Духовно огледало“ по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Jeremy, Preyah Live Band & Dayo, Funky Miracle и групата „BG Vintage“ на студенти от Националната музикална академия са сред изненадите за младата аудитория на фестивала,

която тази година ще има възможността да види изкуството с нови очи, благодарение на пъстрата програма от фънк, джаз, поп и рок. Класът от НАТФИЗ на известния актьор и професор Атанас Атанасов също ще се изяви с новата и нестандартна постановка „Papas in Motion“, която набира все по-голяма популярност сред младите любители на театъра.

На сцената на Амфитеатър „Аполония“ ще се изявят обичани изпълнители като Белослава, Милица Гладнишка и Хилда Казасян, но с изцяло обновени програми, включващи интересен и нестандартен микс от стилове и визии.

Facebook коментари