fbpx Аромакулинария за добро настроение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Аромакулинария за добро настроение

Закуска с етерични масла от розмарин, лавандула, джинджифил, какао и карамфил дава оптимистично начало на деня. Бергамота и лимонената трева обогатяват обяда, а масло от анасон ободрява следобед. Релаксиращата вечеря е с лайм и джинджифил.
Такива демонстрации ще има по време на „Фудтех 2013“ от 3 до 6 април в Международен панаир Пловдив.Здравословното хранене е акцентът на изложението тази година. За първи път посетителите ще видят на живо как се приготвят менюта, помагащи да бъдем в добра форма. Аромаработилниците са посветени на различни теми от ежедневието.

4 април е посветен на темата „Важен ден, но ековкусен“. Добре е той да започне с добавка на тонка и бергамот, който тонизира, съветват експертите от „Еко Кпоинт“, които ще представят най-новата мода в кухнята. Стимулиращата ума следобедна закуска съдържа масло от лайм, а босилекът прави вечерята изтънчена. По време на отдих най-подходящи са закуската за самочувствие с масла от роза, анасон и ванилия, обядът, наситен с лавандула и мента, които предразполагат към приятни разговори, и вечерята за отпускане с розмарин. Такова меню е подготвено за демонстрациите на 5 април на тема „Ден за мен“.

Кулинарни уъркшопове ще има и за деца на възраст от 4 до 12 години. Те ще научат как се създават сурови сладки изкушения, по време на демонстрации за домашни веган ястия за деца и изработване на сурови биобонбони он рожков. Тайните на правилното хранене ще разкрият известни имена в тази област: виртуозът на постната кухня Ваня Иванова (Ванилка), Женя и Митко Стаменови от „Биостайл“, експертите по сурвоядство Мария Обретенова (Мер) и по вегетарианство Миглена Божикова.
За специалисти и любители кулинари са семинарите „Въведение в биодинамичното земеделие: точното време или как да планираме лунния календар” и "Билките в аптечката, кухнята и детската стая" на 6 април.