fbpx Австрия се готви за най-големия фест на Harley-Davidson | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Австрия се готви за най-големия фест на Harley-Davidson

Австрия се готви за най-големия фест на Harley-Davidson

Повече от 100 000 Harley-Davidson байкъри и ентусиасти ще се съберат и тази година около живописната местност Фаакер Зее в Австрия от 2-ри до 7-ми септември, когато регионът се трансформира в Европейска Байк Седмица. Това е най-големият отворен и безплатен мото фестивал на стария континент.

Събитието е последното в европейския календар на събитията на Harley-Davidson за годината. Годишната сбирка се разраства все повече и повече от малкото си начало през 1998. Тази година, 17-тото издание на вече емблематичното мероприятие ще бъде цели 5 дни и нощи изпълнено с жива музика, забавления и каране. Всички хотели, стаи и малки вилички в радиус от 20 км вече са заети.

Сърцето на събитието ще бъде Harley-Davidson селището, създадено от фирмата майка - Harley-Davidson Motor Company. Около събитието се организират и други, независими мото събития и дейности за всеки вкус. Така ще изглежда Европейската Байк Седмица - затворен кръг около 25 километровото езеро - меката на мотористите.

Атракциите в Harley селището включват „Harley Central“ – огромна изложбена площ, на която ще бъдат показани за пръв път в Европа новите мотори на компанията за 2015 година, включително ще бъде разкрит и Road Glide Special. Своето място ще има и H.O.G. (Harley Owners Gruop) – най-многобройната група на собственици на марката в света, наброяваща над 1 милион привърженици из цял свят. Друг интересен момент в Harley Central ще бъде разкриването на новите колекции дрехи и аксесоари, както и безплатния тест райд на всички модели в гамата на Harley-Davidson; огромна търговска площ, отворена кетъринг зона, както и множество марки от цял свят събрани на главната сцена.

Посетителите могат да се възползват и от мото туровете по забележителните планински пътища около езерото, ескортирани от местни, опитни мотористи. Отделено е място и за сервизна зона, където доказали се техници ще могат да съдействат при необходимост. Със сигурност интересни ще бъдат щандовете на Custom Bike Show, където ще могат да се видят най-новите произведения на изкуството на къстъм инженерите от Европа и отвъд.

Петък ще бъде денят, когато Байк Седмицата ще посрещне туристическия мотор „Discover More“, в края на турнето минало през 32 държави и над 20 000 км в Европа, Средният Изток и Африка.

За хиляди най-голямата атракция на Седмицата ще бъде съборът, когато ще се проведе легендарния парад с над 75 000 мотора Harley-Davidson по 25 км. трасе около езерото в спиращата дъха местност Каринтиа.

Всяка вечер главната сеца и различните барове на събитието ще бъдат разтърсвани от музикални таланти, сред които „Temperance Movement“ – блус банда подгряваща големите “Rolling Stones” в Берлин, „Tenors of Rock“ и „Grey Shack“ – индийска рок банда с множество награди, която за пръв път ще стъпи в Европа.