fbpx Новото Porsche Taycan може да ускори от 0 до 100 км само за 2,4 секунди | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото Porsche Taycan може да ускори от 0 до 100 км само за 2,4 секунди

етикети

Новото Porsche Taycan идва с още повече подобрения - по-висока мощност, по-голям пробег, ускорение за по-кратко време и по-бързо зареждане. Всички версии на Taycan разполагат с още по-обширен списък със стандартно оборудване и с интегрирана система Porsche Driver Experience от най-ново поколение, с подобрен дисплей и управление.

Taycan и Taycan Turbo S достигат 100 км/ч от място, съответно, само за 4,8 секунди и 2,4 секунди. С новата функция push-to-pass в пакета Sport Chrono с помощта на бутон може да се активира временно увеличаване с до 70 кВт на мощността в продължение на 10 секунди, в зависимост от модела. В Taycan Turbo S увеличението достига 140 кВт с активиран Launch Control. По този начин системната мощност на най-върховия модел нараства до 700 кВт/952 к.с.

В зависимост от варианта на каросерията и задвижването, пробегът по WLTP се е увеличил до 678 км, което означава 175 км или 35 % повече. Обновеният Taycan не само изисква по-малко спирания за зареждане от своя предшественик при дълги пътувания, но може да бъде зареждан по-бързо: на 800-волтови постояннотокови (DC) зарядни станции, например, той може да се зарежда с мощност от до 320 кВт. Това означава мощност с 50 кВт по-голяма от преди. Значително подобрен е процеса за бързо зареждане с новия акумулаторен пакет performance battery. Това означава, че мощността на зареждане от над 300 кВт може да се поддържа до 5 минути, а много висока мощност на зареждане може да се постигне по-бързо, дори при ниски температури.

В предното поколение времето за зареждане от 10 до 80 % състояние на заряда (SOC) при 15 градуса по Целзий е 37 минути. При същите условия на обновения Taycan са му необходими само 18 минути въпреки по-големия капацитет на батерията.

Въпреки че моделите тежат с до 15 килограма по-малко2, стандартното оборудване е още по-богато от преди. Амбиентното осветление, системата за паркиране ParkAssist с камера за заден ход, електрически прибиращите се огледала на вратите с осветяване на външната част, отопляемите предни седалки, системата Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), термопомпата с нова охладителна система, подложката за смартфон за безжично зареждане, електрическите портове за зареждане от страните на водача и пътника до него, превключвателят за режим на шофиране и кормилното управление Power Steering Plus вече са стандартно оборудване.

С помощта на новия контролен лост отляво зад волана, управлението на системите за подпомагане на водача е станало още по-интуитивно. Новата функция In-Car Video позволява стрийминг на видео на централния дисплей и на дисплея на пътника до водача.