Renault представя изцяло нов електрически модел

Renault K-ZE е нов глобален модел от сегмент A, който Groupe Renault представя. Вдъхновен от SUV моделите, новият електрически автомобил е способен да постигне автономност от 250 км по NEDC – най-добрата в сегмента. Моделът се отличава с изкусителен, спортен дизайн с изявени линии и атлетична, компактна стойка. Освен атрактивен дизайн, моделът предлага и лесно зареждане, благодарение на двойна зареждаща система, съвместима с домашната електрическа мрежа и обществената инфраструктура. Renault K-ZE включва оборудване, което увеличава максимално удоволствието от шофиране на електрически автомобил, като задни паркинг сензори, камера за обратно виждане и мултимедийна система със свързани навигация и услуги.

Премиерата на Renault K-ZE е на Автомобилния салон в Париж, който се открива днес и ще бъде представен първо в Китай, най-големият и най-бързо растящ пазар на електрически автомобили. Ще се произвежда локално от e-GT New Energy Automotive Co, съвместно предприятие на Dongfeng Motor Group и Nissan, създадено за разработка и производство на конкурентни електрически автомобили за китайския пазар.

Renault потвърждава и плановете си да продължи да електрифицира гамата си в своя цикъл за обновяване на продуктите през 2020 г., предлагайки хибридна версия за Clio и plug-in хибридна версия за Megane и Captur. Това ще даде възможност на клиентите да преминат към електрически автомобили с моделите, които познават и обичат. e-Tech – иновативна, 100% вътрешно разработена технология на Renault, позволява на марката да предложи хибридни версии на моделите от сегмент B и C.

Facebook comments