fbpx Автосалон Париж 2016: Изцяло нов PEUGEOT 5008 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Париж 2016: Изцяло нов PEUGEOT 5008

Автосалон Париж 2016: Изцяло нов PEUGEOT 5008

Напълно новият PEUGEOT 5008 SUV е запазил името си, но всичко останало е променено. Моделът полага нови основи като голям седем местен SUV в сегмента C.

Купето предлага най-новата версия на иновативния, почти футуристичен PEUGEOT i-Cockpit. Със своя компактен волан, 8” сензорен екран на бордното табло и 12,3” цифров head-up дисплей с висока резолюция, новият PEUGEOT i-Cockpit® впечатлява с отлична графика и елегантни анимации.

Общата дължина на автомобила (4,64 м) остава компактна, тъй като новият PEUGEOT 5008 SUV - макар и с 19 см по-дълъг от PEUGEOT 3008 SUV и с 11 см по-дълъг от първоначалната версия на 5008 - продължава да бъде един от автомобилите с най-внимателно подбрани пропорции и допълнителната дължина осигурява повече пространство за пътниците. Оптимизираната архитектура на автомобила е само част от предложения пакет. Моделът предлага три отделни, еднакви, сгъващи се седалки на втория ред, регулируеми по дължина и наклон, две отделни, сгъващи се седалки с възможност за отстраняване на третия ред и най-големият капацитет на багажника с 780 дм3 VDA 210 (1 060 литра). Предната седалка на пътника също може да се сгъне за пренасяне на изключително дълги товари от 3,20 м.

За комфорта на пътуването ще помогне и опционална система за многоточков масаж, FOCAL® Premium Hi-Fi система, голям панорамен стъклен покрив с възможност за отваряне и др. Автомобилът предлага също най-доброто от постоянната свързаност с интернет чрез функцията Mirror Screen и 3D свързаната навигационна система (с TomTom® Traffic). Изключително много системи подпомагат шофьора, между тях - новата, ексклузивна функция Hill Assist Descent Control (HADC) (Помощ при движение по наклон), Automatic Emergency Braking System (AEBS) (Автоматична система за аварийно спиране), Distance Alert (Предупреждение за спазване на дистанция), Active Lane Keeping Assistance (LKA) (Активен асистент за придържане в лентата), Driver attention warning (Предупреждение за бдителността на водача), Smart Beam Assistance (Интелигентен асистент за превключване на светлините), Speed sign recognition and speed suggestion (Разпознаване на пътните знаци за ограничение на скоростта и предложение за скорост) и др.

Моделът ще бъде лансиран на международните пазари от пролетта на 2017 г.