fbpx БАБХ изследва 89 проби за растителни мазнини | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

БАБХ изследва 89 проби за растителни мазнини

БАБХ изследва 89 проби за растителни мазнини

Българската агенция по безопасност на храните изследва 89 проби за наличие на немлечни мазнини в млечни продукти през месец юни. Една проба от сирене, взета от търговска мрежа е дала положителен резултат.

Млечните продукти за изпитване са взети от различни търговски обекти и региони на страната. От търговска мрежа са взети 66 проби, 12 от складове за търговия с храни, 5 от детски градини, 5 заведения за обществено хранене и 1 от млекопреработвателно предприятие. С цел анализ на максимално различни по естество млечни продукти, на лабораторно изпитване са подложени 45 проби сирене, 24 проби кашкавал, 11 проби краве масло и 9 проби кисело мляко.

Партидата сирене с констатирано наличие на немлечни мазнини е изтеглена от търговската мрежа и е насочена за преетикетиране като имитиращ продукт. На производителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение. БАБХ продължава да извършва постоянни лабораторни анализи за нерегламентирано вложени немлечни мазнини в предлаганите на пазара млечни продукти.

 

Facebook коментари