fbpx Нов индекс ще помога на потребителите да пазаруват в движение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нов индекс ще помога на потребителите да пазаруват в движение

Нов индекс ще помога на потребителите да пазаруват в движение

По време на Световния търговски конгрес (WRC) в Париж бе представен Mobile Top App Index - уникален паневропейски индекс, който ще проследява всички публично достъпни мобилни приложения за пазаруване в Европа. Индексът е създаден, за да определи най-добрите приложения за пазаруване на европейските пазари и да разкрие как потребителите използват съвременните технологии, когато пазаруват в движение.

Индексът ще оцени всички мобилни приложения в 36 европейски страни. Специален екип от експерти на MasterCard, в тясно сътрудничество с д-р Карстен Сьоренсен, доцент по дигитални иновации в Лондонското училище по икономика и политически науки, ще оценят приложенията.

Преди да стартира индексът е проведено проучване за мнението на потребителите относно начина, по който използват мобилни приложения за пазаруване в момента.

Повече от половината от европейците със смартфони вече имат инсталирани приложения за пазаруване, но едва 56% от тях ги използват редовно. 38% от европейските смартфони притежатели казват, че възнамеряват да използват мобилни приложения за пазаруване през следващите 12 месеца.

Най-популярните приложения за покупка са тези, които позволяват парично презареждане (top up) и помагат на потребителите да избират и купуват различно медийно съдържание. Пазаруването на модни или козметични продукти, както и билети за забавления също добива популярност. Около 30% от редовните потребители на приложения казват, че са използвали тези функции.

 

    Макар че безопасността остава основното притеснение, проучването разкрива, че ако потребителите установят пазаруването с приложение им спестява пари или неудобство, 60% от тях с удоволствие биха пазарували чрез мобилно приложение по-често.   

    Facebook коментари