fbpx Brother намалява употребата на нова пластмаса в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Brother намалява употребата на нова пластмаса в Европа

Brother разработи устойчиви техники за рециклиране, които позволяват на компанията да възстановява и рециклира материалите от използваните тонер касети, за да бъдат оползотворявани като източник на материали за производството на „нови“ касети.

Това иновативно решение рециклира рамките на касетите, които Brother не може да преработи до пълния им потенциал. Ключовите части се оползотворяват и използват повторно, докато пластмасата от външните рамки е гранулирана и използвана за формоване на „нови“ продукти по същите взискателни стандарти като новия материал.

Така всяка част от тонер касета, която се връща във фабриките в Уелс и Словакия, сега ще бъде или преработена, повторно използвана или рециклирана, което намалява необходимостта от употребата на нова пластмаса.

„Благодарение на изключително високото качество на нашите материали, успяхме да постигнем 100% рециклиран HIPS, който отговаря на строгите спецификации и покрива всички механични критерии. Да успеем да създадем тонер касета от 100% рециклирана пластмаса със същото качество като чисто новата е съществено постижение и ние сме изключително горди да предложим тази касета на следващите екологичните стандарти домове и бизнес потребители, които искат да спазят квотите на компанията за опазване на околната среда.“, казва Джулиан Купър, мениджър за околната среда и качеството в Brother (Великобритания)

Използването на 100% рециклиран материал подчертава посланието на Brother за нулеви депонирани опадъци, както и допринася за устойчива кръгова икономика и подкрепя целите за устойчиво развитие на Обединените нации (ООН).