fbpx Седем пъти повече инвестиции за тази година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Седем пъти повече инвестиции за тази година

Седем пъти повече инвестиции за тази година

През първите четири месеца на тази година са привлечени седем пъти повече инвестиции в сравнение със същия период на миналата година – 407 млн. евро спрямо 63 млн. евро. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който връчи сертификат за инвестиция клас А на фирма „Пластхим-Т“. Това е петата фирма за тази година, сертифицирана по Закона за насърчаване на инвестициите – издадени са четири сертификата клас А и един клас Б.
„Пластхим-Т“ ще вложи 32.9 млн. лв. за закупуване на нова екструдерна инсталация за производство на полипиленово фолио, слитер за фолио и рециклираща машина. В предприятието ще бъдат разкрити 32 нови работни места.

Общите инвестиции на сертифицираните през тази година компании са в размер на 454 млн. лв., като по тези проекти ще бъдат осигурени над 580 нови постоянни работни места. За сравнение – през цялата цялата 2011 г. са сертифицирани 4 проекта клас А на стойност 92 млн. лв, по които са разкрити 340 нови работни места.
Сертификатът на „Пластхим-Т“ беше получен от председателя на Съвета на директорите на фирмата Цветан Лъжански. Той заяви, че компанията е един от европейските лидери в производството биаксиално-ориентирано полипропиленово фолио и опаковки от пластмаса, които имат приложение в хранително-вкусовата промишленост, строителството, химическата индустрия, транспорта, печатната и цветарската индустрии.

Facebook коментари