fbpx Ден на ръководителя на проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ден на ръководителя на проекти

Ден на ръководителя на проекти

На 11.11.11г. за първи път в България ще бъде проведен “Ден на ръководителя на проекти“. Българският „ден“ ще премине под формата на конференция, по време на която ще бъдат представени разнообразни презентанции и ще бъдат проведени професионални дискусии. Лектори и участници ще споделят своят опит и знания за най-новите тенденции в управлението на проекти. Конференцията е отлична възможност за нови бизнес контакти. Тя ще бъде от полза за професионалното развитие на всички участващи в нея, особено на ръководители на проекти в сферата на европейските програми, информационните технологии, строителството и редица други. Практиката показва, че не е достатъчно да бъде спечелен един проект. Същинската работа започва след като бъде спечелен. Именно управлението на проекти е действителната основа за успеха на всяко сериозно бизнес начинание.

„Според статистиката в една средно голяма европейска организация около 80% от всички проекти се провалят, около 50% излизат извън рамката на бюджета, други 50% не могат да спазят сроковете, а около 90% от хората, работещи по проекти, работят извънредно. Ситуацията далеч не е розова. Сериозният въпрос е защо се получава така. Оттговорът ми е категоричен и ясен: поради липсата на добра система за управление на проекти” – споделя Джими Чар, президент на „Пи Ем Ай-България Чаптър”, организатор на събитието. – Това е ситуацията в Европа, но в България всичко е далеч по-хаотично, защото тук все още много фирми залагат на интуитивния, стихиен и кризисен мениджмънт, и повечето изобщо нямат система за управление на проекти. А много от тези, които все пак имат, до голяма степен достигат еволюционно до нея, без да познават най-добрите световни практики и достижения в областта.”

Наблюденията на екпертите показват, че качествената система за управление на проекти води до чувствително увеличение на ефективността на организацията. При това има и "добавена стойност". Въвеждането на система за управление на проекти не е магическата пръчка, но процесът е свързан с промяна на фирмената култура и стила и начина на работа. Резултатите винаги са положителни.

Конференцията е подходяща за управители на компании, мениджъри и експерти в областта на информационните и телекомуникационните технологии, финансови институции, мениджъри бизнес развитие, публични институции, неправителствени организации, както и на много широк кръг от специалисти, работещи в сферата на "Управление на проекти".