fbpx 4,5 % ръст в туризма за тази година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

4,5 % ръст в туризма за тази година

4,5 % ръст в туризма за тази година

Българският туризъм излиза с добри резултати и самочувствие въпреки глобалните проблеми през тази година бе коментирано на церемонията за връчване на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за 2011-а. 
През 2011-а приблизително с 4,5% са се увеличили туристите и на приходите до края на октомври.  На церемонията присъства и икономическия министър Трайчо Трайков - „Лаская се от мисълта, че институцията, която ръководя и която представлява държавния ангажимент в сектора, не пречеше, а помагаше за развитието му, когато бе възможно, заяви министърът. Реализирахме три много силни рекламни кампании на главните ни пазари – Русия, Германия, Великобритания. Направихме кампанияза насърчаване на вътрешния туризъм. Имаме и нов портал www.bulgariatravel.org с версии на девет езика, в който туристите могат да преоткрият България. Имаме с 4 млн. лв. повече средства в бюджета за туристически маркетинг и реклама за следващата година в сравнение с 2011-а“, каза Трайков и допълни, че всичко това доказва как държавата успява да даде своя принос за развитието на бранша, когато го приоритизира.
Трайков връчи наградата на асоциацията за морски четиризвезден хотел на „Реджина Мария СПА”. Отличията за екокомплекс на хотел „Шерба” и за комплексен мениджър в туризма бяха връчени от зам.-министър Маринов.
Най-голяма браншова организация в туризма раздаде годишните си призове за 15-и път. Те са с най-дълга традиция в сектора и тази година бяха присъдени в 24 категории - за хотели, ресторанти, мениджъри, банки, медии и др. Шест от тях бяха новоучредени.