fbpx Задайте въпрос на Кейт за околната среда, а ОББ ще засади 1000 дървета | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Задайте въпрос на Кейт за околната среда, а ОББ ще засади 1000 дървета

Като част от стратегията за устойчиво развитие Обединена българска банка (ОББ) стартира кампания в подкрепа на биоразнообразието и опазването на околната среда. Банката планира да засади 1000 дървета за първите 1000 клиенти, които зададат въпрос, свързан с природата, на дигиталния асистент Кейт в мобилното приложение ОББ Мобайл.

Целта на кампанията е да насочи вниманието и да провокира интерес към темата за опазването на природата. За да участва, клиентът трябва да влезе в мобилното приложение на банката и да попита дигиталния асистент Кейт за инициативата, а тя ще му зададе 3 интересни въпроса.

Сред фактите, които Кейт може да сподели с потребителите, са броят застрашени от изчезване животински видове, количеството на произвежданата от човека пластмаса и други. Паралелно с кампанията в ОББ Мобайл, серия от материали в социалните мрежи информират аудиторията за любопитни факти, свързани с опазването на биоразнообразието и околната среда.

По данни на WWF, например, популациите на диви животни са намалели с 69% за последните 50 години, а според Междуправителствената научно-политическа платформа за биологично разнообразие и екосистемни услуги (IPBES) над 1 милион животински вида са на път да изчезнат. Друг любопитен факт е, че всяка минута се изсичат средно 2 400 дървета, което прави 144 000 на час (по данни на Европейската инвестиционна банка). Това са между 15 и 18 млн. хектара гори, изсечени за една година, или територия с размерите на Белгия.