fbpx Банкерът Петър Андронов се изкачва още повече в йерархията на КВС Груп | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Банкерът Петър Андронов се изкачва още повече в йерархията на КВС Груп

етикети

След одобрение от годишното Общо събрание на акционерите на 6 май 2021 г. KBC Груп ще направи промени в своя Изпълнителен комитет.

Люк Попелиер, Настоящият главен изпълнителен директор на бизнес ресор “Международни пазари” Люк Попелиер ще наследи Рик Шеерлинк като главен финансов директор и изпълнителен директор на KBC Груп и ще отговаря също така и за “Пазари” и KBC Securities.

Настоящият главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър за България Петър Андронов става наследник на Люк Попелиер като главен изпълнителен директор на бизнес ресор „Международни пазари“. Той ще отговаря също така и за KBC Asset Management.

Назначенията на Люк Попелиер и Петър Андронов са одобрени от Европейската централна банка и от Националната банка на Белгия.

Петър Андронов ще бъде наследен като главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър за България от Питър Рьобен, настоящ главен изпълнителен директор на KBC Bank Ирландия, след одобрение от българския регулатор.

По отношение на номинацията на Петър Андронов Йохан Тейс споделя следното: “Радвам се да приветствам Петър Андронов като член на нашия Изпълнителен комитет. Освен неговият многогодишен професионален, академичен и международен опит Петър има задълбочени познания в областта на икономиката и финансите, които ще му позволят значително да допринесе за по-нататъшното развитие на нашата група на основните ни пазари в Централна Европа и Ирландия”.

През последните 13 години той държи кормилото на бизнеса ни в България през едни много предизвикателни времена. Той успешно осъществи придобиването на Обединена българска банка и последвалото сливане със Сибанк и подготви нашите български дружества за процеса на дигитална трансформация. Качествата му също така бяха оценени и от външния свят като той е печелил четири пъти наградата “Банкер на годината”, но също така и “Мениджър на годината”, приз “Буров” за банков мениджмънт, бил е номиниран за “Мистър Икономика” и му е присъдено званието Офицер на Ордена на короната на Белгия.“