fbpx БAT България представи последната иновация за нагряване на тютюн | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

БAT България представи последната иновация за нагряване на тютюн

етикети

БАТ България (British American Tobacco - BAT) представи на българския пазар най-новия модел на иновативното устойство glo – glo hyper X2. Това е последната иновация в портфолиото на бързо развиващата се глобална марка за нагряване на тютюн на БАТ

Устройството предлага на потребителите усъвършенствана технология за индукционно нагряване в компактен корпус, който осигурява лесен захват и преносимост. Устройството е оборудвано с функция за по-бързо нагряване (“Boost“), светодиоден индикатор за състоянието на батерията, иновативен механизъм за хигиена и ще бъде налично в разнообразни цветови комбинации.  

glo™ hyper X2 се предлага в търговската мрежа в България от 17 октомври 2022 г. с тютюневи стикове за glo™ hyper X2 под утвърдената марка на премиум бранд в България. Продуктите ще са налични на национално ниво в широката търговска мрежа, както и в почти всички големи търговски центрове, например The Mall и Paradise Center в гр. София, Grand Mall във Варна и Mall Plovdiv в Пловдив. 

Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България, заяви по време на събитието: „Представянето на пазара на glo™ hyper X2 бележи още един ключов етап в трансформацията на нашата компания. glo hyper X2 е най-новото и усъвършенствано устройство за нагряване на тютюн на БАТ и предлага много иновативни функции, отговарящи на потребителските очаквания. Радвам се, че скоро след световната премиера на glo™ hyper X2, имаме възможността да го представим и на българските потребители“.

Миналият месец БАТ публикува резултатите от едногодишно проучване в реална среда на glo™, което показа, че пълнолетните пушачи, които са преминали изцяло към glo™, са постигнали значителни и устойчиви подобрения в няколко показателя за потенциална вреда в сравнение с тези, които са продължили да пушат. Заедно с това проучването показва, че 18,4% от населението на Европа е пушило всеки ден през 2019 г. България има най-високата дневна норма на тютюнопушене в ЕС, както и че процентът на пушачите, които консумират до 20 цигари дневно е 12,9% у нас докато в Швеция е едва 1%.