fbpx Бъчвите на Katarzyna Estate се превърнаха с произведения на изкуството край Созопол (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бъчвите на Katarzyna Estate се превърнаха с произведения на изкуството край Созопол (ВИДЕО)

Бъчвите на Katarzyna Estate се превърнаха с произведения на изкуството край Созопол (ВИДЕО)

 

Цветно ваканционно настроение през изминалия уикенд създадоха пъстрите бъчви на Катаржина Естейст, изрисувани от талантливи млади хора. Край алеята на яхтеното пристанище на един от най-романтичните ни морски градове Созопол, те твориха върху морски теми и се превърнаха в истинска атракция за гостите на града, които им се радваха от сърце.
Арт уикендът е част от ежегодната програма за социална отговорност на една от най-иновативните български изби, в подкрепа на младежи с изявен талант в областта на изкуството.

 

Дървените бъчви, в които са създавани едни от най-добрите вина на Катаржина, се превърнаха в художествени пана, върху които възпитаниците от НУИПД "Дечко Узунов", гр. Казанлък представиха собственото си виждане за красота, море и летни приключения. Тази година учениците използваха за своето вдъхновение уникалната концепция на етикетите от серията Contemplations, един от знаковите брандове на Катаржина Естейт.

 

Красивите етикети могат да удивят всеки ценител на изкуството и напитката на боговете. Те са предизвикателството за въображението и ума. Самите етикети са с интересна история и до този момент са създадени над 200. Всеки от тях е своеобразен шедьовър с оригинална идея и е дело на дизайнерите на Катаржина Естейт – независимо дали съдържат елементи на изобразително изкуство, литература, наука, фолклор и др. Уникалната концепция на Contemplations са шестте бутилки вино в един кашон, но с различни етикети.

Арт уикендът се осъществ и с подкрепата на Yacht Club Marina Sozopol, на чиито понтони бяха разположени бъчвите, превърнати в произведения на изкуството.
Четките грабнаха и няколко деца, случайно преминаващи покрай мястото на събитието. Те оставиха също своята фантазия върху бъчвите, които в последствие ще бъдат предоставени на различни места в страната, както и в самата изба.

снимки: авторът