fbpx „Белла България“ със сертификат чисти технологии по най-високите международни стандарти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

„Белла България“ със сертификат чисти технологии по най-високите международни стандарти

Цялата производствена и офис структура на „Белла България“ работят с електроенергия от възобновяеми енергийни източници. Една от водещите хранителни компании в страната, популярна сред потребителите с брандовете BELLA, ФАМИЛИЯ, LEKI, ОРЕХИТЕ, ПЕРЕЛИК, САЧИ, НАРОДЕН, е внедрила екологично чисти технологии по най-високите международни стандарти.

През 2015 г. „Белла България“ стартира партньорството си с EVN Трейдинг Саут Ийст Юръп и произвежда продуктите си в предприятия, които работят със зелена енергия. Енергийната ефективност е част от бизнес стратегията на „Белла България“ и целта да намалява въглеродния си отпечатък, с което компанията поддържа естествения природен баланс в районите, в които оперира. Всички производствени бази са проектирани с грижа за околната среда и разполагат с внедрени екологично чисти технологии по най-високите международни стандарти. Ежегодно се въвеждат иновации в областта на производството на храни с отговорно отношение към хората и природата.

Специалният зелен сертификат EVN GREEN POWER беше връчен по повод 5-годишното партньорство между енергийното дружество и хранителната компания,

„Благодарни сме на EVN за партньорството и възможността да гарантираме на  потребителите, че избирайки ежедневно нашите храни получават не само качествен продукт с любим вкус, но и гаранцията, че подкрепят идеята за „зелени“ брандове и екосъобразния начин на живот и отношение към природата“, сподели по повод връчването на сертификата Елза Маркова, изпълнителен директор на хранителната компания. 

EVN GREEN POWER е удостоверение, с което се декларира, че подадената електрическа енергия е от възобновяеми източници (соларни, вятърни и водни електроцентрали) на базата на гаранции за произхода на енергията от Агенция за енергийно устойчиво развитие.