fbpx Винарска изба Мелник и СБС бяха отличени от Мрежата за МСП на Европейската народна партия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Винарска изба Мелник и СБС бяха отличени от Мрежата за МСП на Европейската народна партия

Дългогодишните членове на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Винарска изба „Вила Мелник“ и „Специализирани бизнес системи“, бяха отличени на церемонията по връчването на Европейските награди за МСП.

Главният секретар на (АИКБ) и член на Европейския икономически и социален комитет доц. д-р Милена Ангелова взе участие във форума на високо равнище, организиран от SME Europe и SME Connect, който се проведе в Брюксел. В изказването си тя призова да се подкрепят МСП в прехода им към устойчивост, като им се осигурят финансиране, сигурна среда и лесни и предвидими правила за правене на бизнес.

„Ако малките и средни предприятия са „сърцето, традицията и бъдещето на Европа,“ както беше казано на събитието, то виното е дълбоко закодирано в културата на българина и вярвам, че може да бъде визитната картичка на нашата страна пред света. Гордея се, че съм част от фамилен бизнес, чиято мисия е да съхрани уникални местни сортове и да произвежда висококачествени вина, които достойно се конкурират на международните пазари.  Винарната ни е сред „Топ 100 Световни винени дестинации“ три години подред и привлича туристи от всички континенти“, заяви Милица Зикатанова. Тя получи награда за принос към растежа на европейската икономика.

„Специализирани Бизнес Системи“ АД бяха отличени за постоянство и успехи в реализацията на нови проекти за проект RVM - система за събиране и намаляване на количеството отпадъци от опаковки. Инж. Кирил Желязков, изпълнителен директор и основен акционер, заяви след церемонията, че предприемачеството е предизвикателство и отговорност,  източник на радост и на огромна умора, удовлетворение от постигнатото и задължение да не спираш непрекъснато състезание с времето, с очакванията на пазара, с конкурентите, но най-вече със себе си, със собствените страхове човек да не прави по-малко, отколкото можем.