fbpx Безплатни антистрес курсове за здравните заведения в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Безплатни антистрес курсове за здравните заведения в България

Международната организация „Изкуството да живееш“ подава ръка на служителите в сферата на здравеопазването, чрез специални безплатни онлайн курсове, които имат за цел да им помогнат да бъдат устойчиви на целия стрес и напрежение около поредната вълна на Covid-19. Психическият и физически натиск върху лекарите на първа линия е огромен.

Курсовете ще покажат упражнения от дихателната техниката Сударшан крия, които лекарите и медицинските работници след това сами да прилагат в стресови моменти. Ще има и някои  лесни йога упражнения. Медицинските служители ще се научат как да развият пълния си потенциал, без стресът да влияе на работата им. Ще бъдат по-концентрирани на работното си място и у дома, депресивните състояния, чувство на тревожност, нервност и тъга ще изчезнат, позитивната енергия ще се увеличи, паметта ще се подобри, а животът им ще стане по-балансиран.

Над 70 независими научни изследвания са показали множество ползи от техниките за дишане на “Изкуството да живееш”, като: значително намаляване на тревожността 73% успеваемост и 41% процента на ремисия при индивиди, за които медикаментозното и психотерапевтичното лечение са се провалили. 12 научни изследвания са документирали значително облекчаване на депресията, демонстрирайки 67-73% успеваемост, независимо от тежестта.

Дихателната техника е статистически толкова ефективна, колкото конвенционалните антидепресанти, но без странични ефекти, с подобрено качество на съня (три пъти повече време, прекарано в дълбок спокоен стадий на сън), понижаване на нивото на кортизол (биомаркер за стрес). Подсилен имунитет и подобрена сърдечно-съдова и дихателна функция.

Курсовете за лекари и медицински работници ще се проведат в месеците септември и октомври, в 3 последователни онлайн занятия по 90 минути. Те ще обхващат цялата страна поради онлайн формата си, а всички желаещи могат да се включат. Преподавателите са сертифицирани учители по Сударшан крия от организацията “Изкуството да живееш”, която има клонове в цял свят.

Дни на провеждане и линкове за регистрация:

17 - 19 септември (петък 19:00 - 20:30 ч.; събота 11:00 - 12:30 ч.; неделя  11:00 - 12:30 ч.) 

https://register.artofliving.org/bg/civicrm/event/register?id=2865&lcMessages=bg_BG&reset=1

18 - 20 октомври (вторник, сряда и четвъртък 19:00 - 20:30 ч.)

тук: https://register.artofliving.org/bg/civicrm/event/register?id=2866&lcMessages=bg_BG&reset=1