fbpx Служителите искат да работят в офисна среда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Служителите искат да работят в офисна среда

70% от служителите смятат, че офисната среда спомага за изграждането на екип и благоприятства за по-добра комуникация с ръководството. 74% от анкетираните пък все още искат да имат възможност да работят от офиса. Това показват данните от скорошния доклад “Shaping the future of work for a better world“ на JLL, глобална компания за услуги за търговски недвижими имоти. Работата в офис през последната година и половина се превърна в широко дискутирана и изследвана тема. Дискусии за това дали работното място се е пренесло завинаги в дома ни и твърдения, че офисът вече никога няма да бъде същият наситиха публичното пространство, но данните доказват, че служителите все още оценяват предимствата на живия контакт с колегите.

Истината е, че несъмнено се наложи работната среда да се трансформира принудително заради все още продължаващата пандемия от COVID-19. Въпреки това, потенциалът за развитието на традиционната работа в офис все още е водещ и не е подценяван от много компании, които инвестират в развитието на офис култура.

Работейки в офис, хората несъмнено получават комфорт и удобства, които често не могат да бъдат постигнати при работа от вкъщи.

Офисът има своите неоспорими предимства и компаниите все още не са готови да се откажат от тях. Той не е само пространство за извършване на работните задължения, а има функция на социален хъб и място, където се изгражда вътрешна корпоративна култура и ангажираност. Затова и достъпът до висококачествени социални услуги и живият контакт между служителите се превръщат в ключово предимство на работата в офис.

Осъзнавайки ползите от създаването на работна среда, която може да генерира високи нива на продуктивност, стабилен колектив и общност, тенденцията за превръщането на офиса в привлекателно място, където работодателите се стремят да изградят организация за стриктно спазване на безопасност и здравни мерки, остава на преден план, вместо това да се лишат напълно от доказаните ползи на атрактивната работна среда.

Бъдещето на офиса ще включва работодатели, които ще дават все по-голям приоритет на здравето и психическото благополучие на служителите, а традиционният офис ще има основна роля за социално взаимодействие, сътрудничество и иновации.

Социалните контакти, професионалната среда и работата в екип, от които служителите имат нужда, засилила се още повече сред прекарани месеци на несигурност и изолация, безспорно са едни от най-важните фактори, които ще продължават да бъдат водещи в развитието на офис културата.

снимки: North Tower, Bulgaria Mall