fbpx Благотворителното ревю на Мото-Пфое събра повече от 30 хил. лв | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Благотворителното ревю на Мото-Пфое събра повече от 30 хил. лв

Благотворителното модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” подпомогна за 17-та поредна година абитуриентския празник на младежи от София без родители. С дарените по време на ревюто средства от 29 971 лв. ще се закупят тоалети, обувки, аксесоари и куверти за празничната нощ на лишените от родителска грижа деца. Допълнително бяха дарени и 4 тоалета, с което равносметката на събраната сума надхвърля 30 000 лв. Мото-Пфое – официалният дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България – по традиция организира проявата съвместно със СО на Българския червен кръст.

Модното дефиле тази година се проведе в хотел „Шератон“, под мотото “Революция∙Иновации”. Водещ на събитието беше известната българска поп и джаз изпълнителка Милена Николова, по-добре позната с псевдонима Миленита. Тя представи 21 млади дизайнери – бакалаври и магистри от специалност „Мода” в Националната художествена академия, възпитаници на проф. Майа Богданова, които показаха своите най-нови колекции, разделени в две тематични линии:
“БАРКОД” – бързо, лесно и точно разпознаване чрез черно-бяла графика в геометрични линии, игра с конструкцията и обема и повтарящи се символи и знаци, които носят нова иновативна визия.
и
“КОНСТРУКТИВНИ ТРАНСФОРМАЦИИ” – те създават нетрадиционни силуети в ежедневно използваеми облекла. Акцентът е обем в горната част на тялото, изпълнен с различни алтернативни материали. Всяка от подбраните материи представлява различната, радикална гледна точка на авторите.

Тази година модното ревю „Пролет в Мото-Пфое“ беше посветено и на 150-ата годишнина на Хенри Форд – основателят на Ford Motor Company, титулован като Индустриалец на ХХ век – човекът, който „качи света на колела“ с революционно-иновативното използване на конвейра за масово производство на автомобили.

Неизменно на модната вечер присъстваше и новaтa Ford Fiesta, която е и най-продаваният малък автомобил в света за 2012 г.

За изминалите 16 години традиционното модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” успя да направи по-щастлив бала на над 550 абитуриенти от контингента на БЧК, със събраните до 2012 г. вкл. общо над 360 000 лева.