fbpx Българи правят световна социална мрежа за споделяне на познание | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българи правят световна социална мрежа за споделяне на познание

Български екип от програмисти и преподаватели разработва първата по рода си глобална социална мрежа за споделяне на познание. Проектът се нарича eLearnbg.com и е дело на българската компания Моби2, която има дългогодишен опит в сферата на бизнес обучения и консултации, електронни обучения и уеб решения за бизнеса. Онлайн платформата ще обединява в едно социалните елементи, позволяващи на потребителите да взаимодействат помежду си с разнообразни инструменти за достъп до познание, включително електронни книги, аудио книги, лекции и курсове, тестове за развитие и разнообразно другo обучително съдържание.

Проектът успешно е преминал през първите три фази от своето развитие. Четвъртият етап включва кампания в сайта за споделено финансиране на идеи и проекти Indiegogo. Сайтът позволява на инициаторите на различни благотворителни, културни или предприемачески начинания да събират средства на принципа на споделеното финансиране (crowdsourcing). Това означава, че огромен брой потребители на сайта могат да подкрепят даден проект с различни суми. За благодарност, дарителите могат да получат различни пакети от услуги. В случая това са електронни книги, обучителни курсове, аудио книги и други материали, продуцирани от Моби2.