fbpx 90% от екипажа на Wizz Air вече са ваксинирани | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

90% от екипажа на Wizz Air вече са ваксинирани

90% от членовете на екипажа на Wizz Air вече са ваксинирани. Това се случва в рамките на крайния срок от 1 декември, който компанията беше поставила за това полетният и кабинният екипаж да бъдат ваксинирани или ще трябва редовно да се тестват на собствени разходи, освен ако не са се възстановили наскоро от COVID-19. Изискването е в основата на ангажимента на авиокомпанията да защитава здравето и безопасността на своите пътници и служители.

След като през септември Wizz Air обяви, че ще въведе ваксинация срещу COVID-19 за всички свои полетни и кабинни екипажи, днес процентът на ваксинираните вече е по-висок от средния процент на ваксинация в повечето държави, в които превозвачът оперира.

Новата политика на авиокомпанията не изисква задължителна ваксинация, но членовете на екипажа, които не са ваксинирани, ще трябва сами да покриват разходите за собственото си тестване от 1 декември нататък. Неваксинираните членове на екипажа, които могат да предоставят медицинско доказателство за освобождаване, ще могат да преминават през антиген/PCR тестове на регулярна база.

Решението да се изисква екипажът да има ваксина срещу COVID-19 се базира на редица изследвания, които демонстрират ефективността на ваксината като най-добрата налична форма на защита срещу COVID-19. Wizz Air също организира редовни уебинари и индивидуални консултации с вирусолози, за да образова екипа си относно ваксините и да отговори на всички въпроси, които служителите могат да имат.