fbpx Българската NEXT Consult е сред най-бързо развиващите се компании в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българската NEXT Consult е сред най-бързо развиващите се компании в Европа

Българската NEXT Consult е сред най-бързо развиващите се компании в Европа

етикети

Българската консултантска компания NEXT Consult отново е в списъка на 1000-те най-бързо развиващи се европейски компании на престижния международен всекидневник Financial Times. Повторното нареждане сред най-динамичните фирми на стария континент е рядко събитие, характерно най-вече за съвсем млади бизнеси (стартъпи) и почти непостижимо за компании с по-дълготрайно пазарно присъствие. Със своята 10-годишна история NEXT е сред 37-те процента „зрели“ компании в класацията на FT, формирани до 2010 г.

Отчетеният абсолютен ръст на приходите на NEXT Consult за анализирания период - от 2015 до 2018 година – възлиза на 179,3%, а средногодишният растеж се изчислява на 40,8%. С подобни резултати класирането в списъка 1000-те най-бързо развиващи се европейски компании на FT е реално предизвикателство: организаторите отбелязват, че през настоящата година „надпреварата е по-свирепа, като за включване в списъка компаниите трябва да имат най-малко 38,4 процента средногодишен растеж - в сравнение с минимум от 37,7% за миналата година“.

Класацията на FT 1000 е изготвена със съдействието на изследователската компания Statista. Тази година в нея участват общо 11 български фирми. Повечето от тях са от сферата на високите технологии и финансовите технологии.

Държавата-лидер в класирането на FT е Германия, следвана от Италия, Великобритания и Франция. Заедно, тези 4 страни са родина на 70 процента от 1000-те най-бързо развиващи се фирми на стария континент.

Лондон е посочен като град с най-голям брой бързоразвиващи се компании. NEXT Consult също има свой офис в Лондон, наред с поделенията си в Цюрих, София, Букурещ и Сан Диего.

Своето бързо разрастване NEXT Consult отдава на философията си да помага на бизнес организациите да работят по-успешно и да намират пътя към съвършенство в своята област. Затова експертният екип по бизнес консултиране и дигитална трансформация е формиран от специалисти с дългогодишен опит в консултантските гиганти Deloitte, IBM, Microsoft, Oracle, SAP. За 10 години на пазара NEXT Consult е реализирала над 400 проекта за корпоративна дигитализация и мениджмънт. Компанията е партньор и на водещите технологични платформи за бизнес развитие Salesforce.com и SAP.

Facebook коментари