fbpx ББР Лизинг с нова програма за финансиране на микро-, малки и средни предприятия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ББР Лизинг с нова програма за финансиране на микро-, малки и средни предприятия

Водеща снимка
Да

ББР Лизинг с нова програма за финансиране на микро-, малки и средни предприятия

ББР Лизинг, дъщерно дружество на Българската банка за развитие, представя нова програма за подкрепа на микро-, малки и средни предприятия в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд. Тя е насочена към преодоляване на негативните последици от пандемията Covid-19 и ще позволи на компаниите да се възползват от облекчени условия за финансиране, по-дълги срокове на изплащане и намалени изисквания за самоучастие. 

Лизинговото финансиране по програмата е до 2,2 млн. лв. То е предназначено за закупуване на нови и употребявани производствени машини и оборудване, товарни автомобили и транспортни средства, строителна и земеделска техника. Изискванията за самоучастие са 0% при лизинг на транспортни средства и 5% за останалите типове активи.   

Сроковете за изплащане също за преференциални – в зависимост от вида на закупувания актив, те варират между една и осем години. Компаниите могат да кандидатстват за финансиране до края на 2021 г.